Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Ρ. Σβίγκου: Η ΝΔ να το χωνέψει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Σβίγκου: Η ΝΔ να το χωνέψει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο (Video)

Ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι εκλογές στη λήξη της τετραετίας, τον Οκτώβριο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση.https://www.youtube.com/embed/LBrZlw-3YDg

«Εάν πιστεύαμε όλα όσα έχουν γράψει τα δύο προηγούμενα χρόνια οι εφημερίδες και όσα έχει υποστηρίξει η αντιπολίτευση, θα είχαν γίνει εκλογές ίσα με 20 φορές. Ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός μας είναι για εκλογές τον Οκτώβρη. Αυτό επιτάσσει η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του κυβερνητικού έργου, η αναγκαιότητα περαιτέρω σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε τα σχέδια όσων ήθελαν εδώ και πολύ καιρό εκλογές. Αυτές γίνονται στο τέλος της προβλεπόμενης θητείας» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, η κυβέρνηση «βρίσκεται στην καλύτερη φάση της από το 2015 και μετά, με δεδομένο ότι η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και ψηφίζονται θετικά μέτρα που ελαφρύνουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλα τέτοια μέτρα που θα εμπεδώνουν σε όλους τις κοινωνικές προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Η Ρ. Σβίγκου τόνισε ότι η ΝΔ έχει διαψευστεί σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις της, «Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να το χωνέψει ότι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Από το να ζητάει ο Κ. Μητσοτάκης κάθε τρεις και λίγο εκλογές, ας καταθέσει τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματος την επόμενη μέρα μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Ράνια Σβίγκου απευθυνόμενο στον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ Στ. Μαλέλη και στη βουλευτή της ΝΔ. Μ. Ασημακοπούλου, ανέφερε: «Ξεχνάτε το 25% του ΑΕΠ που έχασε η χώρα μας στα χρόνια της διακυβέρνησης της δικιάς σας και της ΝΔ, το 28% ανεργίας, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων».

Όπως είπε, με αυτήν την κυβέρνηση υπήρξε μεταξύ άλλων αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση ανεργίας κατά 9 μονάδες αλλά και μείωση της αδήλωτης εργασίας, ενώ τα σχολεία ανοίγουν στην ώρα τους με καθηγητές και βιβλία και σχεδιάζονται μόνιμες προσλήψεις στην υγεία.

https://www.youtube.com/embed/TjuivpU6TZo

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL