Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Χάθηκε ο πήχης στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χάθηκε ο πήχης στη Ν.Δ.

Αίτημα - πυροτέχνημα καταθέτει η Ν.Δ. για "σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, ώστε να πληροφορηθεί επισήμως και με όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογικές αναμετρήσεις”. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μ. Σπυράκη απέφυγε να θέσει εκλογικό πήχη ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ ο Γιώργος Κύρτσος εκτιμούσε πως “στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. θα ανέβει προς το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη για το 20%"! Στη μέθοδο της μονταζιέρας κατέφυγε η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς παρουσίασε αποσπάσματα συνέντευξης του Γάλλου οικονομολόγου και φιλόσοφου Σερζ Λατούς από το... 2011 με σκοπό να να εκπέμψει το παραπλανητικό μήνυμα ότι "ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τη λύση στις θεωρίες περί λιτής αφθονίας, όπου ο πολύς κόσμος θα ζει στη μιζέρια και η πολιτική νομενκλατούρα θα ζει καλά"...

Η Μαρία Σπυράκη -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- επεδίωξε να αφήσει υπονοούμενα για τους όρους διεξαγωγής των επερχόμενων εκλογών καθώς σημείωσε ότι “η Ν.Δ., επιχειρώντας να αντιμετωπίσει φημολογίες, σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου από την πλευρά του υπουργείου των Εσωτερικών, θέλει να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες αναμετρήσεις: οι ευρωεκλογές, οι δημοτικές εκλογές και οι περιφερειακές εκλογές”.

Άλλα η Σπυράκη, άλλα ο Κύρτσος

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δεν απάντησε σε ερώτηση για τους εκλογικούς στόχους της Ν.Δ. ενόψει των ευρωεκλογών και περιορίστηκε να ισχυριστεί ότι “η Ν.Δ. θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες. Όποτε και αν στηθούν”. Στο ίδιο πνεύμα πρόσθεσε πως “οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. θα είναι κυρίαρχη σε όλες τις κάλπες, στην ευρωκάλπη που έχει οριστεί να στηθεί στις 26 Μαΐου και σε όλες τις άλλες κάλπες. Οι μέρες αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν”.

Ταυτόχρονα ωστόσο ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος (News 247) έθετε ως “βασικό σενάριο να βγάλουμε επτά ευρωβουλευτές έναντι πέντε, καθώς υπάρχουν 12 αναγνωρίσιμοι. Εκτός αν πράγματι πάρουν οι ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, οπότε θα απογειωθούν τα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.” Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει πως “στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές”, ενώ ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Κυρανάκης περιορίστηκε να εκτιμήσει ότι “το προβάδισμα της Ν.Δ. θα είναι μεγαλύτερο από τρεις μονάδες”...

Κοντά στο ευρωψηφοδέλτιο ο Γιώργος Αυτιάς

"Γαλάζιες" πηγές -κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης- άφηναν να εννοηθεί ότι “ ο Γιώργος Αυτιάς θα είναι υποψήφιος στις επόμενες ευρωεκλογές με τη Ν.Δ.”. Η Μ. Σπυράκη δεν διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία καθώς σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι “όπως γνωρίζετε, έχουμε κρατήσει οκτώ θέσεις κενές στο ευρωψηφοδέλτιο και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το προνόμιο να φτιάξει το ψηφοδέλτιο. Κάθε πράγμα ανακοινώνεται στην ώρα του. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία, δεν βοηθά τη συζήτηση αυτή”. Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου Ευ. Μεϊμαράκης είχε υπογραμμίσει πως "ο Αυτιάς προσθέτει και δεν αφαιρεί και καλό θα είναι να συμμετέχει".

Μονταζιέρα με Λατούς από το 2011

Επικοινωνιακό σόου με σκηνικό διάσπαρτα σημεία συνέντευξης του Σερζ Λατούς το... 2011 (Κriti TV) έστησε η Ν.Δ. προκειμένου να καταδείξει ότι “ο γκουρού του κ. Τσίπρα έπεσε έξω στις προβλέψεις του”. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να παραποιήσει τη θεωρία της “ολιγαρκούς αφθονίας” του Γάλλου οικονομολόγου και φιλόσοφου παρουσιάζοντας βίντεο με απόψεις του Σ. Λατούς για το ευρώ και τη βιωσιμότητά του στην αρχή της κρίσης! Σε αυτό το φόντο η Μ. Σπυράκη έσπευσε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι με “τις θεωρίες της λιτής αφθονίας μάς έδωσε και ένα ανάλογο δείγμα του διλήμματος των επόμενων εκλογών” συμπληρώνοντας σε μικροκομματικούς τόνους: “Θέλουμε μια Ελλάδα χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών προσδοκιών με πολίτες που θα αρκούνται στα λίγα που θα μοιράζει ευκαιριακά το κράτος ή μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται δυναμικά και θα παράγει δουλειές καλά πληρωμένες και εισοδήματα για όλους;”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL