Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Ζαχαριάδης: Η πρόταση της επιτροπής για τον ποινικό κώδικα δεν αντικατοπτρίζει τις πολιτικές μας θέσεις (Video)

«Είμαστε ιστορικά μία παράταξη που υφίσταται βία, υφίσταται διωγμούς, την απορρίπτουμε, την έχουμε αξιακό αντίπαλο»

Πρόκειται για εισήγηση από επιτροπή, δεν είναι υπουργική ή κομματική σημείωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης αναφερόμενος στην πρόταση για το νέο ποινικό κώδικα.

Όπως είπε μιλώντας στο κανάλι Open Beyond, η πρόταση έχει κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο ώστε όλοι να πουν τις ιδέες και τις απόψεις τους. «Αυτή η πρόταση δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική μας θέση και τοποθέτηση. Θα τοποθετηθούμε για το πού συμφωνούμε, πού διαφωνούμε και πού χρειάζεται να γίνουν τροποποιήσεις. Θα δούμε τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές και δυτικές χώρες. Μετά το διάλογο θα προβούμε σε αλλαγές» επισήμανε.

Ο Κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά, απολύτως και κατηγορηματικά απέναντι στη βία. «Την καταδικάζουμε σαν πρακτική, έχουμε απόλυτη απόσταση. Είμαστε με τους ειρηνικούς, δημοκρατικούς αγώνες και την αλλαγή των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Είμαστε ιστορικά μία παράταξη που υφίσταται βία, υφίσταται διωγμούς, την απορρίπτουμε, την έχουμε αξιακό αντίπαλο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο