Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Διαξιφισμοί Δ.Παπαδημούλη - Ευ.Μειμαράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαξιφισμοί Δ.Παπαδημούλη - Ευ.Μειμαράκη

Τα ξίφι τους διασταύρωσαν Δ.Παπαδημούλης και Ευ.Μεϊμαράκης για τον...αγαπημένο της ΝΔ, Βίκτορ Ορμπάν. «Το ΕΛΚ είναι επιζήμιο να έχει στις γραμμές του τον Ορμπάν που μοιάζει περισσότερο με το Σαλβίνι ή τη Λεπέν, παρά με το Γιουνκερ και το Μεϊμαράκη” ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Γίνεται πολύ συζήτηση για τον Ορμπάν και τον Σαλβίνι και δεν καταλαβαίνω γιατί δε γίνεται για το Γιούνκερ και τη Μέρκελ, γιατί αυτή είναι η γραμμή που κυριαρχεί στο ΕΛΚ και θα το δούμε μετά τις ευρωεκλογές», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Παπαδημούλης διέψευσε την εκτίμηση του κ. Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενταχθεί στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Εκτίμησε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι ανοιχτές στην έκβαση τους, θα είναι ντέρμπι, και δήλωσε: “Δε θα εκπλαγώ εάν το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξεπεράσει.

Ποιος έφερε τα μνημόνια

Παράλληλα, “τα μνημόνια δεν έπεσαν από τον ουρανό ούτε τα επέβαλαν κάποιοι κακοί ξένοι. Μακριά από τους σοβαρούς πολιτικούς οι θεωρίες συνωμοσίας” δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επιρρίπτοντας ευθύνες για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης πρωτίστως στην κυβέρνηση Καραμανλή για το έλλειμμα και το χρέος που παρέδωσε το 2009 και δευτερευόντως στην κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί άργησε όπως είπε να συνειδητοποιήσει την κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο κ. Μειμαράκης υπενθύμισε ότι το Μάρτιο του 2009 ο τότε πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάσταση της οικονομίας, παρόλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν” και αναρωτήθηκε: “Πολιτικοί δεν είμαστε κι εμείς; Εάν υπήρχαν λεφτά, έχουμε λόγο να πούμε λεφτά δεν υπάρχουν; Έχετε δει πολιτικό τόσο βιτσιόζο;” Υποστήριξε δε ότι η κρίση χρέους έγινε κρίση δανεισμού και η χώρα αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ χωρίς προετοιμασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL