Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Χρήστος Σπίρτζης: / Χρήστος Σπίρτζης: Μετά το Πάσχα ξεκινούν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Σπίρτζης: / Χρήστος Σπίρτζης: Μετά το Πάσχα ξεκινούν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος

Σε δυόμιση μήνες ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος δεσμεύθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή για την πορεία εκτέλεσης του πολύπαθου έργου και συγκεκριμένα για τα έξι από τα εννέα τμήματά του: ΤΜΗΜΑ 1 Δουναίικα - Πύργος, ΤΜΗΜΑ 4 Βάρδα - Α.Κ. Κυλλήνης, ΤΜΗΜΑ 5 Σαγαίικα - Βάρδα, ΤΜΗΜΑ 6 Κάτω Αχαΐα - Σαγαίικα, ΤΜΗΜΑ 7 Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας - Κάτω Αχαΐα και ΤΜΗΜΑ 8 Μιντιλόγλι - Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Χρ. Σπίρτζη, μέσα σε τριάντα μέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ελέγξει και θα εγκρίνει τις έξι συμβάσεις και ακολούθως θα ολοκληρωθεί η κατάρτισή τους. Έως το τέλος Μαρτίου θα υπογραφούν οι συμβάσεις είπε ο υπουργός Υποδομών, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου υπογράμμισαν ότι "οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν σε περίπου δυόμιση μήνες από σήμερα".

Υπενθυμίζεται ότι το έργο Πάτρα - Πύργος ήταν τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που είχε υπογραφεί επί κυβέρνησης Καραμανλή και με υπουργό Δημοσίων Έργων τον Γιώργο Σουφλιά, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Χρ. Σπίρτζης χαρακτήρισε ως "διάτρητο" τον διαγωνισμό που είχε γίνει τότε και επισήμανε ότι η Κομισιόν ήταν εκείνη που ζήτησε την κατάτμηση του έργου προκειμένου να συμμετέχουν περισσότερες εταιρείες και να υπάρξει ανταγωνισμός και καλύτερη τιμή για το Δημόσιο. Μάλιστα ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Κομισιόν απέρριψε την πρόταση του Ομίλου Μπόμπολα, καθώς ήταν εκείνος που είχε καταρτίσει τις μελέτες και κρίθηκε ότι γνώριζε τα δεδομένα του έργου πλήττοντας τον ανταγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL