Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρήστος Σπίρτζης: Μετά το Πάσχα ξεκινούν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος

Σε δυόμιση μήνες ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος δεσμεύθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή για την πορεία εκτέλεσης του πολύπαθου έργου και συγκεκριμένα για τα έξι από τα εννέα τμήματά του: ΤΜΗΜΑ 1 Δουναίικα - Πύργος, ΤΜΗΜΑ 4 Βάρδα - Α.Κ. Κυλλήνης, ΤΜΗΜΑ 5 Σαγαίικα - Βάρδα, ΤΜΗΜΑ 6 Κάτω Αχαΐα - Σαγαίικα, ΤΜΗΜΑ 7 Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας - Κάτω Αχαΐα και ΤΜΗΜΑ 8 Μιντιλόγλι - Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Χρ. Σπίρτζη, μέσα σε τριάντα μέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ελέγξει και θα εγκρίνει τις έξι συμβάσεις και ακολούθως θα ολοκληρωθεί η κατάρτισή τους. Έως το τέλος Μαρτίου θα υπογραφούν οι συμβάσεις είπε ο υπουργός Υποδομών, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου υπογράμμισαν ότι "οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν σε περίπου δυόμιση μήνες από σήμερα".

Υπενθυμίζεται ότι το έργο Πάτρα - Πύργος ήταν τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που είχε υπογραφεί επί κυβέρνησης Καραμανλή και με υπουργό Δημοσίων Έργων τον Γιώργο Σουφλιά, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Χρ. Σπίρτζης χαρακτήρισε ως "διάτρητο" τον διαγωνισμό που είχε γίνει τότε και επισήμανε ότι η Κομισιόν ήταν εκείνη που ζήτησε την κατάτμηση του έργου προκειμένου να συμμετέχουν περισσότερες εταιρείες και να υπάρξει ανταγωνισμός και καλύτερη τιμή για το Δημόσιο. Μάλιστα ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Κομισιόν απέρριψε την πρόταση του Ομίλου Μπόμπολα, καθώς ήταν εκείνος που είχε καταρτίσει τις μελέτες και κρίθηκε ότι γνώριζε τα δεδομένα του έργου πλήττοντας τον ανταγωνισμό.

Δείτε όλα τα σχόλια