Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Μήνυμα Ανδ. Λοβέρδου στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Μήνυμα Ανδ. Λοβέρδου στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Ούτε με σφαίρες διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα Ανδ. Λοβέρδου στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Μήνυμα Ανδ. Λοβέρδου στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Ούτε με σφαίρες διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ

“Ούτε με σφαίρες διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ” διαμήνυσε ο Ανδ. Λοβέρδος σπεύδοντας με διαδοχικές παρεμβάσεις του να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι στους μετεκλογικούς σχεδιασμούς του φορέα μπορεί να χωράει μόνο τη Ν.Δ.

Η τοποθέτηση του Ανδ. Λοβέρδου ήρθε μερικά εικοσιτετράωρα μετά τις παρεμβάσεις του Κ. Λαλιώτη και του Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι με τον τρόπο τους ο καθένας πήραν αποστάσεις από συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φείδονται κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Λαλιώτης είπε “όχι” σε “ανιστόρητα μέτωπα κυβερνητικής συνεργασίας” και “ιστορικές αντιστροφές της ταυτότητάς μας και της στρατηγικής μας”, ο δε πρώην πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από ενδεχόμενη νίκη της Ν.Δ. αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. υπό τον Αντ. Σαμαρά.

Ο Ανδ. Λοβέρδος, από τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από τους πρώτους που έχουν εκδηλώσει έντονα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος, που συνοδεύεται με την πολιτική προσδοκία για επανάληψη της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., δήλωσε χθες (ρ/σ news247) ότι "δεν ζητάμε απλώς τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ταπείνωσή του”. Μάλιστα εκτίμησε και τα ποσοστά: “Μπορεί να είναι 40-20-10". Πέραν δηλαδή του γεγονότος ότι προβλέπει για το κόμμα του 10% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 20%, “έχρισε” το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη νικητή των εκλογών, και μάλιστα με αυτοδυναμία. “Την τρίτη θέση την έχουμε ήδη κατακτήσει”, είπε, “ζητάμε τρίτη διερευνητική εντολή, δηλαδή εντολή κυβερνητική, έχουμε έτοιμο το πρόγραμμά μας”.

Σε άθρο του (liberal.gr) ο βουλευτής είπε ότι έχει ξεκαθαριστεί από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τη Φ. Γεννηματά (“με τον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε σε πόλεμο”) ότι “δεν έχουμε τίποτα κοινό” και πως “οι όποιες «γέφυρες» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να στηθούν σε ό,τι αφορά την παράταξή μας είναι μέρος ενός θνησιγενούς αλλά και απελπισμένου εγχειρήματος”. “Έχουμε κατ’ επανάληψη καταστήσει απολύτως σαφές, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις διευθύνσεις, πως δεν υπάρχει καμία προοπτική σύμπλευσης με αυτούς τους θλιβερούς επιβάτες της κυβερνητικής εξουσίας” συνέχισε, για να καταλήξει με σαφές μήνυμα στο εσωτερικό: “Όσοι λοιπόν ελπίζουν ότι υπάρχει η παραμικρή περίπτωση (...) ότι θα έρθουμε σε συνάφεια μαζί τους, συγκεκριμένα τρεις λέξεις να κρατήσουν σε όσο μυαλό τους έχει απομείνει: Ούτε με σφαίρες”.

Παράλληλα, κινούμενος στην επίσημη γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο βουλευτής υποβαθμίζει την αποδυνάμωση του φορέα από τις διεργασίες προσέγγισης της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι “φεύγουν πρόσωπα χωρίς επιρροή στον χώρο” και πως “ο Άκης έχει μείνει μόνο. Ας τον πάρουν κι αυτόν να τελειώνουμε”. "Είναι η απεύθυνση ενός αγραμμάτου προς εγγράμματους" είπε σχολιάζοντας το κάλεσμα του πρωθυπουργού για πλατύ προοδευτικό μέτωπο.

Όπως και ο Ανδ. Λοβέρδος, έτσι και η Χαρ. Τρικούπη επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο να παρουσιάσει μια αντιστραμμένη εικόνα που δεν βασίζεται πουθενά, δηλαδή ότι ενισχύεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και προσελεύσεις το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνεται αντιστρόφως ανάλογα... Αυτή η υπερβολή, που δεν αποφεύγει τελικά από το να διολισθαίνει σε έναν εξόφθαλμο “μικρομεγαλισμό”, βρίσκει έκφραση σε δηλώσεις όπως αυτές του Στ. Μαλέλη: “Γεμίζουν οι αίθουσες, βλέπω πολύ μεγάλη συσπείρωση, όλοι όρθιοι να χειροκροτούν τη Γεννηματά και να φωνάζουν συνθήματα”. Ή στην ακόμη πιο χαρακτηριστική δήλωσή του: “Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Βρίσκεται σε αποδόμηση, αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί του, προσπάθησε να καπηλευτεί τα οράματα του λαού, απέτυχε παταγωδώς και θα πάει εκεί που πρέπει, θα ξαναπάει στο περιθώριο κι εμείς μετά τις εκλογές αυτό το μικρό αριστερό κόμμα, που ελπίζουμε ότι θα υπάρχει τότε, θα το καλέσουμε για να συζητήσουμε μετά τις εκλογές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL