Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Αντ. Λιάκος: Η πρωτοβουλία “Γέφυρα” δε διεκδικεί θέση στα ψηφοδέλτια, πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρότερο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντ. Λιάκος: Η πρωτοβουλία “Γέφυρα” δε διεκδικεί θέση στα ψηφοδέλτια, πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρότερο (Video)

«Βρισκόμαστε σε μία εποχή που θέτει καινούργια ζητήματα και σε αυτά τα ζητήματα χρειάζονται καινούργιες απαντήσεις, νέες ιδέες, ταυτότητες και δεσμεύσεις» δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Λιάκος, ενόψει της εκδήλωσης της πρωτοβουλίας πολιτών «Γέφυρα» που συγκρότησαν πρόσωπα από το χώρο της κεντροαριστεράς, της ανανεωτικής Αριστεράς, της οικολογίας και των δικαιωμάτων.https://www.youtube.com/embed/y5iuskZnN50

Όπως είπε το μέλος της πρωτοβουλίας μιλώντας στην ΕΡΤ1, η κυβέρνηση σε βασικές γραμμές κατόρθωσε να υποστηρίξει τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, είχε αποφασιστική πολιτική δικαιωμάτων, ενώ είχε τόλμη στα εθνικά ζητήματα, καθώς έδειξε ότι δεν την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. «Γύρω από αυτήν την κυβέρνηση άρχισε να δημιουργείται ένα κλίμα, μία κοινή ώσμωση ενός προοδευτικού χώρου» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Αυτή η γραμμή πρέπει να διευρυνθεί και να επανιδρυθεί ο προοδευτικός χώρος που είχε δώσει τη σφραγίδα της εξέλιξης τόσο στην ελληνική κοινωνία την εποχή της μεταπολίτευσης αλλά και μετά το 2015».

Ο Αντ. Λιάκος επισήμανε ότι η πρωτοβουλία «Γέφυρα» συνομιλεί με πολλά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, όπως σημείωσε, μερικά άλλα οδεύουν σε αντίθετη κατεύθυνση και συζητούν με τη ΝΔ για να βρουν εκεί μία θέση. «Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μία διαδικασία μετάλλαξης. Από τη μία μεριά ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του ακολουθεί την πορεία συγκρότησης ενός προοδευτικού χώρου, από την άλλη κάποια στελέχη πηγαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε.

Ο Αντώνης Λιάκος κάλεσε την Φώφη Γεννηματά να αποδείξει με τα λόγια της ότι υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς «σε κάθε ανακοίνωση και θέμα ταυτίζεται με τη ΝΔ». Μάλιστα, επισήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ ταυτίστηκε στο έπακρο με την αξιωματική αντιπολίτευση στη Συμφωνία των Πρεσπών, «συμβάλλοντας όχι απλώς σε κάποιες θέσεις της ΝΔ, αλλά στην ακροδεξιά στροφή της ΝΔ».

«Δε διεκδικούμε θέση στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών ή των εθνικών. Δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για κάτι πολύ σοβαρότερο. Όσοι συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία θα μπορούσαμε να την έχουμε αν θέλαμε» ξεκαθάρισε ο Αντώνης Λιάκος.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL