Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
"Ιστορική υποχρέωσή μου η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ιστορική υποχρέωσή μου η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης"

Εν μέσω συνεχιζόμενων αναταράξεων στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τις διαρκείς αποχωρήσεις στελεχών με πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κόντρα που άνοιξε από την οργισμένη αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη για την υπουργοποίηση των Μωραΐτη - Τόλκα, αλλά και με αφορμή σεναριολογία περί ρόλου του σε αυτή την κινητικότητα, ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σε παρέμβαση διαψεύδοντας και καθησυχάζοντας την ηγεσία του κόμματος.

“Θέλω να γίνει σε όλους σαφές πως δεν με αφορά καμία άθλια φιλολογία, μεθόδευση ή εργαλειοποίηση που εντάσσεται στο δυσάρεστο κλίμα των ημερών, του ευτελισμού της πολιτικής και της δημοκρατίας, του κυνισμού και των τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, που υπηρετούν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες” ανέφερε στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός. Αναφέρει μάλιστα ότι είναι “ιστορική υποχρέωση και πολιτική ευθύνη” του απέναντι στην ιστορία της “προοδευτικής παράταξης” να συμβάλει “στην ανασυγκρότησή της, στη διατήρηση της πολιτικής της αυτονομίας και στην εκ νέου ανάδειξή της σε μια ισχυρή, πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη απέναντι στη συντήρηση - είτε αυτή έχει δεξιό είτε αριστερό μανδύα”. Λέει ότι αυτή η διαδικασία θα είναι μακρά και επίπονη “και δεν αφορά τις κάθε φορά ανάγκες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα και τους Έλληνες”. Διευκρινίζει ότι “για τους σκοπούς αυτούς εργαζόμαστε όλοι στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όπως και μέσα από τη συμμετοχή μας στο Κίνημα Αλλαγής”.

Μεταξύ άλλων υπήρξε χθες πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ("Εστία") με τίτλο “Τσίπρας και Παπανδρέου συνιδρυτές 'νέου' κόμματος”, με αφορμή ενδεχόμενη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου του σε εκδήλωση της Λ. Κατσέλη με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, όπου αναμένεται να δώσει το “παρών” ο πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται ότι η Χαρ. Τρικούπη την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε σε άτυπη ενημέρωση πως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα στείλει ομιλητή σε αυτή την εκδήλωση όπου θα είναι και ο Ούντο Μπούλμαν. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί εάν τελικά θα συμμετάσχει ή όχι, είναι σαφές ότι τυχόν παρουσία του Γ. Παπανδρέου σε μια τέτοια εκδήλωση, σε μια τέτοια συγκυρία, θα ήταν αιτία πολέμου για τη Φ. Γεννηματά.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Νέα παραίτηση, από υποψήφιο βουλευτή

Ο Μπ. Καρπούζος εξέφρασε την αντίθεσή του στην ταύτιση με τη ρητορική της Ν.Δ. τονίζοντας την  "απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για αλλαγή πολιτικής και ειλικρινή κεντροαριστερή πλεύση"

Την ώρα που η Χαρ. Τρικούπη προσπαθεί να υποβαθμίσει τις πολιτικές προεκτάσεις των διαρκών αποχωρήσεων για τον φορέα, γινόταν γνωστή χθες μια ακόμη παραίτηση στελέχους, και μάλιστα υποψήφιου βουλευτή στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Πρόκειται για τον Μπάμπη Καρπούζο, ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι “σε αντίθεση με την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για αλλαγή πολιτικής και ειλικρινή κεντροαριστερή πλεύση, δυστυχώς η παράταξή μας δείχνει να ταυτίζεται περισσότερο με τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακολουθεί μια στείρα αντιπολίτευση δίχως να αντανακλά τα αιτήματα της βάσης”. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. “από φορέας αλλαγής πολιτικής μετατράπηκε σε ένα όργανο στο οποίο κυριαρχούν όλες οι παλαιοκομματικές τακτικές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL