Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Παραιτήθηκε με αιχμές υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραιτήθηκε με αιχμές υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Την παραίτησή του γνωστοποίησε με επιστολή του το στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής  του ΚΙΝΑΛ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών -μέχρι σήμερα-, Μπάμπης Καρπούζος. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κλειστές διαδικασίες, συνεννοήσεις σε κλειστά γραφεία και κομματική επετηρίδα που δεν συνάδουν σε προοδευτικό κόμμα», τονίζοντας ότι ο Κίνημα Αλλαγής από φορέας αλλαγής πολιτικής, μετατράπηκε σε ένα όργανο στο οποίο κυριαρχούν όλες οι παλαιοκομματικές τακτικές.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «σε αντίθεση με την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για αλλαγή πολιτικής και ειλικρινή κεντροαριστερή πλεύση, δυστυχώς η παράταξή μας δείχνει να ταυτίζεται περισσότερο με τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ενώ ακολουθεί μια στείρα αντιπολίτευση δίχως να αντανακλά τα αιτήματα της βάσης όπως τα συναντώ εγώ στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας».

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Προς: Γραμματέα ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη

Αγαπητέ Γραμματέα,

Τον Νοέμβριο του 2017 212.000 πολίτες έδωσαν το έναυσμα για την αναγέννηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, ενώ η στοίχιση ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων σε αυτή την πρωτοβουλία, ραχοκοκαλιά της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ, γέμισε αισιοδοξία τον κόσμο που αναζητούσε την προοδευτική πρόταση απέναντι στον λαϊκισμό και τη συντήρηση.

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με κλειστές διαδικασίες, συνεννοήσεις σε κλειστά γραφεία και κομματική επετηρίδα που δεν συνάδουν σε προοδευτικό κόμμα. Το Κίνημα Αλλαγής από φορέας αλλαγής πολιτικής, μετατράπηκε σε ένα όργανο στο οποίο κυριαρχούν όλες οι παλαιοκομματικές τακτικές. Η ελπίδα των νέων ανθρώπων που βγήκαμε μπροστά για να επανασυνδέσουμε την κοινωνία με το κόμμα άρχισε να σβήνει ήδη από τα πρώτα βήματα όταν κυριάρχησαν οι διορισμοί των οργάνων και όταν ακόμη και τα διορισμένα όργανα έπαψαν ουσιαστικά να λειτουργούν και οι αποφάσεις λαμβάνονται μεταξύ συγκεκριμένων στελεχών πίσω από κλειστές πόρτες.

Παράλληλα και σε αντίθεση με την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για αλλαγή πολιτικής και ειλικρινή κεντροαριστερή πλεύση, δυστυχώς η παράταξή μας δείχνει να ταυτίζεται περισσότερο με τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ενώ ακολουθεί μια στείρα αντιπολίτευση δίχως να αντανακλά τα αιτήματα της βάσης όπως τα συναντώ εγώ στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Είμαι ένας νέος άνθρωπος που έχει καλά ριζωμένες στο πετσί του τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη και έχει ως καθοδηγητή του τα συμφέροντα και τις ανάγκες του καθημερινού κόσμου. Ωστόσο σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα που έδωσε όραμα στους μη προνομιούχους, έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη και αποτέλεσε τον πολιτικό χώρο που ταυτίστηκε με την πλέον ασφαλή, ανοδική και δημιουργική περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας, βρίσκεται παροπλισμένο δίχως να λειτουργούν τα όργανά του και δίχως να εισακούονται οι αυξανόμενες φωνές που ζητούν συνέδριο ΠΑΣΟΚ εδώ και τώρα.

Θεωρώ αναγκαίο ότι το όραμα των δημοκρατικών πολιτών για την μεγάλη δημοκρατική, ανανεωτική, ελπιδοφόρα κεντροαριστερά υπάρχει καλά στις ρίζες της Ελληνικής Κοινωνίας και όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτό το όραμα οφείλουμε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε. Για τους παραπάνω λόγους και έχοντας αφουγκραστεί την κοινωνία όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας και έχοντας δομικές ενστάσεις με την πυξίδα πολιτικής και τις τακτικές που ακολουθεί σήμερα το ΚΙΝΑΛ θεωρώ ότι η δική μου παρουσία στον νέο φορέα σταματά κάπου εδώ. Από την πλευρά μου, από το δικό μου μετερίζι, καθημερινά θα αγωνίζομαι και θα μάχομαι για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των ασθενέστερων και των μη προνομιούχων, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων της προόδου.

Με εκτίμηση

Χαράλαμπος Καρπούζος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL