Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Γηπεδική αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για Τόλκα - Μωραΐτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γηπεδική αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για Τόλκα - Μωραΐτη


Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αφορμή την ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα δύο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

Η Χαρ. Τρικούπη επιχείρησε να απαξιώσει τους Θ. Μωραΐτη και Άγγ. Τόλκα που είχαν αποχωρήσει πρόσφατα από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με βαριές πολιτικές κατηγορίες για τη συντηρητική κατεύθυνση των στρατηγικών επιλογών του. Παράλληλα, επιχείρησε να υποβαθμίσει τις πολιτικές προεκτάσεις της εξέλιξης για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. παρουσιάζοντάς τη ως μεμονωμένες και ιδιοτελείς κινήσεις.

Επιπλέον επικεντρώθηκε στην «καραμανλική συνιστώσα», για την οποία μιλά από καιρού εις καιρόν και την οποία -εν αντιθέσει με τη διεύρυνση προς τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που κάνει ότι δεν βλέπει- εμφανίζει ως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, προκειμένου να της προσάψει δεξιά χαρακτηριστικά.

«Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξής μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής. Αλλά τίποτα δεν τους σώζει. Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς, είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Λίγες ώρες πριν από τον ανασχηματισμό, ο Μ. Όθωνας σχολίαζε ότι «το ταμείο που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας απ' όλη αυτή την προσπάθεια και απ' όλο αυτό το νταλαβέρι είναι πενιχρό» και συμπλήρωνε: «Δεν ξέρω αν θα βρει κι άλλους πρόθυμους για να τους χρησιμοποιήσει για λίγους μήνες να κάνουν τα αντίβαρα στα ακροδεξιά βαρίδια με τα οποία εξακολουθεί να κυβερνά».

Παραδέχτηκε ότι στην κυβέρνηση «υπήρξε πράγματι συμμετοχή πρώην στελεχών και από το ΠΑΣΟΚ, όπως και από άλλες πολιτικές δυνάμεις». Από την άλλη προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας ότι, όσον αφορά τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για «προσωπική στάση», ενώ σχετικά με τους υπόλοιπους ότι είναι «οργανωμένη δεξιά συνιστώσα ενός ιδιότυπου κρυφού εταίρου της κυβέρνησης που εκφράζεται σε θεσμικό, πολιτικό, κυβερνητικό επίπεδο».

Λοβέρδος: Συκοφαντία τα περί Βενιζέλου

Για προσπάθεια «άλωσης του χώρου μας» μίλησε και ο Ανδ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «ήταν συκοφαντία ο ισχυρισμός του ότι Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν συνεννοηθεί για το πρόσωπο του ΠτΔ». «Είναι δυνατόν να μας λένε ότι συνεργαζόμαστε με τη Ν.Δ. για να εκλέξουμε τον κ. Βενιζέλο Πρόεδρο;» πρόσθεσε.

«Α, ρε Πασοκάρα, να σε κάνουν υπουργό με μόνο προσόν ότι ήσουν κάποτε ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που ‘κατέστρεψε’ τη χώρα 40 χρόνια! Γι’ αυτό δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί για εμάς το ΠΑΣΟΚ είναι τίτλος τιμής και όχι τίτλος διαπραγμάτευσης!» σχολίασε και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL