Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ά.Τόλκας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ά.Τόλκας

Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή.

Ο ίδιος ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ως φοιτητής, διατελλώντας για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE).

Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά.

Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε υφυπουργός Επικρατείας.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο ίδιος ήρθε σε σύγκρουση με την Φώφη Γεννηματά και παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Ά.Τόλκα

Σύντροφε Γραμματέα,

Η έως τώρα πολιτική πορεία μου στους κόλπους της δημοκρατικής παράταξης αποδεικνύει πως προτεραιότητά μου αποτελεί η πολιτική, η θεσμική λειτουργία και η δουλειά στο προσκήνιο με ενότητα και πολυφωνία. Με αυτές τις αξίες αδιαπραγμάτευτες υπηρέτησα τον πολιτικό χώρο μας, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, από τις θέσεις του Γραμματέα Παιδείας και Γραμματέα Αυτοδιοίκησης με στόχο να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστή ξανά. Ευθύνη όλων μας είναι να ακολουθούμε στρατηγικές που ενισχύουν την δυναμική και κάνουν ευδιάκριτο το πολιτικό στίγμα του Κινήματος Αλλαγής.

Με μεγάλη μου απογοήτευση, μια σειρά γεγονότων, που εξήγησα δημόσια κατά τη θεσμική διαδικασία της Θεσσαλονίκης στις 6/10/2018, καθιστούν αδύνατο να συνεχίσω το παραπάνω έργο.

Όπως σας έχω ήδη προαναγγείλει, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την Επιτροπή Ψηφοδελτίων των τοπικών εκλογών.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τις αρχές και ιδέες του χώρου μας, την ανανέωση και την ενίσχυση της πολιτικής.

Σας ευχαριστώ για την έως σήμερα συνεργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL