Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: / Ν. Βούτσης: Δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του Π. Καμμένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: / Ν. Βούτσης: Δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του Π. Καμμένου

«Δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής στην απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνο Καμμένο για τα όσα υποστήριξε περί αντικανονικής ορκωμοσίας του Τέρενς Κουίκ. Ο Ν. Βούτσης απέρριψε τον ισχυρισμό του Π. Καμμένου ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν αν η έδρα βουλευτή που παραιτήθηκε θα πληρωθεί από τον πρώτο επιλαχόντα ή θα μείνει κενή.

Μάλιστα επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι υποχρεωμένος από τον Κανονισμό της Βουλής και την εκλογική νομοθεσία να καλέσει για να ορκιστεί τον πρώτο από τους επιλαχόντες με βάση τη σειρά με την οποία έχουν ανακηρυχθεί από τα Πρωτοδικεία.

Επιπλέον σημείωσε ότι η πλήρωση έδρας βουλευτή που παραιτήθηκε δεν πρέπει να συγχέεται με την αναπληρωματική εκλογή που πραγματοποιείται όταν έχουν εκλείψει όλοι οι επιλαχόντες βουλευτές. Κατά το τελευταίο έτος της κοινοβουλευτικής θητείας δεν διεξάγονται αναπληρωματικές εκλογές, εκτός αν οι κενές έδρες είναι περισσότερες από 60.

Ο Ν. Βούτσης τόνισε ακόμα ότι η διάλυση Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν ανακοινώνεται με επιστολή του, αλλά διαπιστώνεται «αυτόματα» από τις υπηρεσίες της Βουλής, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ποταμιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL