Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Η ΔΗΜ.ΑΡ. προχωρά σε πολιτικές πρωτοβουλίες για προοδευτικό ρεύμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΔΗΜ.ΑΡ. προχωρά σε πολιτικές πρωτοβουλίες για προοδευτικό ρεύμα

Έπειτα και από τη “διαπιστωτική πράξη” της ήδη συντελεσθείσας αποχώρησης από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και με την εισήγηση του Θ. Θεοχαρόπουλου στην Κ.Ε. της Κυριακής να γίνεται αποδεκτή με καθαρή πλειοψηφία [37 ψήφοι υπέρ (65%) και 19 ψήφοι υπέρ του κειμένου της μειοψηφίας], η ΔΗΜ.ΑΡ. θέλει να επιταχύνει τον πολιτικό προγραμματισμό της στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός “προοδευτικού ρεύματος που θα κάνει μία «νέα αρχή» στην ανανεωτική Αριστερά και τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία”.

Στόχος της να εκπροσωπήσει τους προοδευτικούς πολίτες που δεν εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τη Ν.Δ. Οι επόμενες κινήσεις της αρχικά θα έχουν ορίζοντα τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις πρωτοβουλίες, που θέλουν να καταδείξουν ότι το “σπίτι” της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι “ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού” και η ευρωπαϊκή οικογένειά της, οι σοσιαλιστές και δημοκράτες, ο Θ. Θεοχαρόπουλος θα παρευρεθεί στο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ και τον πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Εκεί θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. “για τη συνεργασία των λαών των Βαλκανίων απέναντι στον εθνικισμό” και σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρωτοβουλία του να επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία για συνάντηση με τον Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Η παραμονή των στελεχών της μειοψηφίας στη ΔΗΜ.ΑΡ., παρά τις αποφάσεις και παρότι έχουν δηλώσει ότι παραμένουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., μοιάζει να αποσκοπεί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που επιδιώκει να ευνοήσει επικοινωνιακά το κόμμα της Φ. Γεννηματά. Στο ίδιο πλαίσιο, την Κυριακή η Χαρ. Τρικούπη διένειμε δήλωση 23 στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. από την επαρχία που παραμένουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η μειοψηφία αναμένεται να αποχωρήσει επίσημα από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με ορίζοντα το συνέδριο του φορέα περί τα τέλη Μαρτίου.

Στην Κ.Ε. διαπιστώθηκε εκ νέου το τεράστιο χάσμα που πλέον χωρίζει τη ΔΗΜ.ΑΡ. από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. “Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, με συνταγματική αναθεώρηση, είναι πλέον γεγονός. Δεν πρόκειται για μια 'συμφωνία υποταγής', όπως υποστήριξε την Παρασκευή στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με μια ρητορική κομμάτων από άλλες πτέρυγες της Βουλής, μακριά από τις αρχές και τις θέσεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας” σημείωσε ο Θ. Θεοχαρόπουλος. Μίλησε για συντηρητική στροφή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που απωθεί τους προοδευτικούς πολίτες και το οποίο “αντί ενός ισχυρού πολυσυλλεκτικού κεντροαριστερού φορέα, εξελίσσεται σε ένα περίκλειστο κόμμα”. Παράλληλα είπε ότι δεν έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ως κόμμα όπου κυριαρχούν οι σκληρές απόψεις του Άδ. Γεωργιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL