Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Τ. Κουίκ: Δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω όσους κατέκλεψαν την Ελλάδα ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Κουίκ: Δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω όσους κατέκλεψαν την Ελλάδα ...

«Δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους» υπογράμμισε ο Τέρενς Κουίκ στην επιστολή του με την οποία συντάσσεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ξεκαθαρίζοντας ότι «θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών έστειλε την επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής λίγη ώρα αφού ορκίστηκε βουλευτής στην θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Η τελετή της ορκωμοσίας σημαδεύτηκε από ένα επικοινωνιακό «σόου» του Δημήτρη Καμμένου.

Ο Τ. Κουίκ έστειλε αντίστοιχη επιστολή με αυτές των υπόλοιπων ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, διανθίζοντάς την όμως με έμμεσες, αλλά σαφείς αιχμές εναντίον του Π. Καμμένου. Ενημέρωσε ότι ως ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής «θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.».

Ακόμη υπενθύμισε ότι αυτές οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης «απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό του, τον Δεκέμβριο του 2018, τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.». Επιπλέον τόνισε: «Δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου».

Χυδαιότητες Δ. Καμμένου

Ο Δ. Καμμένος παρευρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του Τ. Κουίκ με σαφή πρόθεση να προκαλέσει επεισόδιο φωνάζοντάς του «προδότη, πούλησες την Μακεδονία». Μετά την τελετή, απευθυνόμενος στον Δ. Καμμένο, ο Τ. Κουίκ σχολίασε δηκτικά ότι «έγινες διάσημος» και του θύμισε ότι, όταν του ζητούσε να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, ούτε ο ίδιος την παρέδωσε.

Π. Καμμένος: Δεν αποχωρώ

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος είχε ξεκαθαρίσει ότι, παρά τις αρχικές σκέψεις του για παραίτηση από βουλευτής κι αποχώρηση από την πολιτική, θα δώσει τελικά τη «μάχη» των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών.

«Ξέρω ότι πολλοί θα ήθελαν να πάω σπίτι μου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. Αυτοί οι οποίοι με κρατούν είναι οι πολίτες που πίστεψαν σε μας και είδαν τους εκπροσώπους τους να τους απογοητεύουν» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. παρατηρώντας ότι η καμπάνια του κόμματός του θα είναι ευρωσκεπτικιστική, αντιγερμανική και φιλοατλαντική.

Ο Π. Καμμένος παραδέχτηκε ότι ο ίδιος προκάλεσε τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. με τη διαγραφή του Θ. Παπαχριστόπουλου, αν και επέμεινε στους ισχυρισμούς του για σχεδιασμό της εξέλιξης αυτής από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Βούτση. Σημείωσε ότι δεν μπορούσε να επιτρέψει στον Θ. Παπαχριστόπουλο να παραμείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έχοντας ψηφίσει υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Τέλος, επανέλαβε τις κατηγορίες του για χρηματοδότηση sites του Νίκου Νικολόπουλου με κρατική διαφήμιση τόσο επί Ν.Δ. όσο κι επί ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL