Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μειώθηκαν κατά 76% οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις

Eurokinissi

Στοιχεία από τον υφυπουργό Εργασίας στη Βουλή - Προβληματικές οι αιτήσεις συνταξιοδότησης του 30% των αγροτών

Μειώνονται ταχύτατα οι εκκρεμότητες στην απονομή συντάξεων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αγροτικές συντάξεις γιατί το 1/3 των αιτήσεων είναι ελλιπείς. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Ν.Δ. κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων.

"Έχουμε μειώσει τις κύριες συντάξεις, τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις, κατά 76% σε σχέση με εκείνες που παραλάβαμε πριν από τριάμισι - τέσσερα χρόνια. Τις επικουρικές τις έχουμε μειώσει κατά 68%, τα εφάπαξ κατά 66%" ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα. Ο υφυπουργός επισήμανε ότι η απονομή γίνεται με το μισό προσωπικό αυτού που υπηρετούσε το 2010 και εκτίμησε ότι "η ταχύτητα θα είναι καλύτερη στο μέλλον. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στο δωδεκάμηνο 2017 έως 2018 είχαμε αύξηση της παραγωγικότητας στην έκδοση συντάξεων κατά 10% στις κύριες, κατά ποσοστό 40% στις επικουρικές και το σύστημα ολοκληρώνεται και θα επιταχυνθούν οι εκδόσεις τέτοιων συντάξεων".

Ο βουλευτής της Ν.Δ. ρώτησε για τις αγροτικές συντάξεις και ο Τ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι "το 30% των συντάξεων των αγροτών απορρίπτονται διότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις, είτε γιατί τους λείπει ασφαλιστικός χρόνος είτε γιατί έχουν οφειλές. Κι αυτό είναι ένα δύσκολο πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε. Όταν θα δώσεις προσωρινή σύνταξη, πρέπει να έχεις σχεδόν ακουμπήσει τα όρια της βεβαιότητας ότι αυτή τη σύνταξη θα την πάρει κιόλας. Διαφορετικά θα βρεθεί σε θέση αυτός που τα έλαβε να τα επιστρέψει".

Δείτε όλα τα σχόλια