Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Μήνυμα Γεωργιάδη: "Μάθημα Ιστορίας από τον Αντ. Σαμαρά"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα Γεωργιάδη: "Μάθημα Ιστορίας από τον Αντ. Σαμαρά"

Μπαρούτι “μυρίζει” η ατμόσφαιρα στη Ν.Δ. μετά τα νέα πυρά που εκτόξευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Νίκο Δένδια λέγοντας -κατά τη διάρκεια προχθεσινής εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του - πως “άλλοι μπορεί να χαίρονται με τα χειροκροτήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς χαιρόμαστε με τα χειροκροτήματα των νεοδημοκρατών”.

Συνομιλητές του Νίκου Δένδια σημειώνουν πως «οι δηλώσεις αυτές είναι ανακόλουθες του ρόλου του Άδ. Γεωργιάδη”. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε “μάθημα Ιστορίας” την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών στον απόηχο του πρόσφατου μηνύματος της Μαρίας Σπυράκη ότι “ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πίσω από την άποψή του στοιχίστηκε το κόμμα για το εθνικό ζήτημα”.

“Δεν με ενδιαφέρει το χειροκρότημα κανενός άλλου”

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε, καταχειροκροτούμενος, προς τους καλεσμένους του πως “εγώ θέλω να παίρνω το χειροκρότημά σας, το χειροκρότημα αυτής της παρατάξεως. Δεν με ενδιαφέρει το χειροκρότημα κανενός άλλου”.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Δένδιας είχε αποσπάσει το χειροκρότημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν -κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών- είχε υπογραμμίσει για την ένσταση αντισυνταγματικότητας του νεοναζιστικού κόμματος πως “αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό».

Παρών ο “ασθενής” Σαμαράς

Επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο των προβληματισμών Δένδια ότι “αν χάσουμε τον ευρωπαϊκό ανοικτό μας χαρακτήρα, θα περιοριστούμε σε ένα κομματίδιο του 18% (ποσοστό της Ν.Δ. επί Σαμαρά στις εκλογές του Μαΐου του 2012), επεσήμανε πως «όχι να πυροβολούμε ο ένας τον άλλον για το πώς πήγαν άσχημα τα πράγματα στις εκλογές του 2012, όταν πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις εκλογές του 2012. Άλλο να στέκεσαι όρθιος όταν ο λαϊκισμός θερίζει και άλλο να παίρνεις εύκολες νίκες όταν σε πηγαίνει το ρεύμα».

Πλέκοντας δε το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός “κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το 2012 διότι μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν αρνούνταν τότε τη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση, θα έπαιρνε 50% στις επόμενες εκλογές”.

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν παρών στην εκδήλωση, ωστόσο μερικές ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει “ασθενής” για να δικαιολογήσει την απουσία του από τους εορτασμούς για την πολιούχο της Καλαμάτας Παναγία Υπαπαντή παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να πει -και μέσω χθεσινού tweet- ένα “ευχαριστώ” στον Αντώνη Σαμαρά “για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει”. Ανέφερε δε πως “πόσα πολλά χρωστάμε όλοι μας, αλλά και ειδικά εγώ σε προσωπικό επίπεδο στον καλύτερο πρωθυπουργό της κρίσης, που μας είχε φθάσει ένα βήμα πριν από την οριστική μας ανάκαμψη και τον έριξαν με τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝ.ΕΛΛ. / Κουβέλη και Χ.Α...”.

«Άδωνι γερά, να φύγει η Αριστερά»

Στην εκδήλωση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. -που τη δονούσε το σύνθημα «Άδωνι γερά, να φύγει η Αριστερά», - στο γήπεδο “Σπύρος Λούης” παραβρέθηκαν επίσης ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Σοφία Βούλτεψη, Κατερίνα Μάρκου, Ιάσων Φωτήλας, Μάκης Βορίδης, Κώστας Τζαβάρας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Βασίλης Οικονόμου, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι υποψήφιοι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος, Αντώνης Πανούτσος αλλά και ο Θάνος Πλεύρης.

Αίσθηση προκάλεσε η αποθέωση των δημοσιογράφων Άρη Πορτοσάλτε και Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τους παριστάμενους ενώ συζητήθηκε και η απουσία του Κωστή Χατζηδάκη, που -μαζί με τον Αδώνι Γεωργιάδη- διεκδικεί την πρωτιά του Β’ Τομέα στην πρώην Β ‘ Αθηνών...

Απάντηση Δένδια

Από τη “μετριοπαθή” πτέρυγα της Ν.Δ εκπεμπόταν το μήνυμα πως “ δεν θα μπούμε σε μία άγονη αντιπαράθεση. Η κυρίαρχη τάση της Ν.Δ. εκφράζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε δε με νόημα στη “Real News” ότι «τα μεγαλύτερα ποσοστά της η Ν.Δ. τα πέτυχε με την πολύπλευρη διεύρυνση και με την κυριαρχία της στον μεσαίο χώρο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. -στρέφοντας το βλέμμα προς την εθνικιστική πτέρυγα του κόμματος- πρόσθεσε πως "σε κάθε περίπτωση οφείλουμε όλοι μας να υπηρετούμε την προσπάθεια της ηγεσίας της Ν.Δ. για ένα κόμμα ανοιχτό στη κοινωνία και σε ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL