Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Με επιστολές - δήλωση στήριξης από 6 βουλευτές / Σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία 151 στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με επιστολές - δήλωση στήριξης από 6 βουλευτές / Σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία 151 στη Βουλή

Λύθηκαν οι προσχηματικές απορίες της Ν.Δ. για τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης μετά τις χθεσινές επιστολές 6 βουλευτών ότι στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία. Έτσι σχηματίζεται δεδομένη πλειοψηφία 151 βουλευτών και δεν θα χρειάζεται η προσφυγή στις ονομαστικές ψηφοφορίες επί κάθε νομοσχεδίου.

Τις επιστολές υπογράφουν οι 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: Σπύρος Δανέλλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα, Βασίλης Κόκκαλης. Υπογραμμίζεται ότι οι 4 βουλευτές είναι ανεξάρτητοι, αλλά οι 2 είναι μέλη της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. Όμως, αν διαγραφούν, αυτοδικαίως διαλύεται η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ.!

Οι επιστολές αναγνώσθηκαν χθες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι 4 επιστολές ήταν πανομοιότυπες: "Σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσα στην πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επιθυμώ εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία η ψήφος μου να προσμετράται μαζί με αυτούς της συμπολίτευσης". Ο Κ. Ζουράρις στην επιστολή του διευκρίνισε ότι εξαιρεί από την εμπιστοσύνη του τα θέματα που σχετίζονται με την ΠΓΔΜ. Την ίδια θέση της υπερψήφισης των κυβερνητικών νομοσχεδίων, αλλά με διαφορετικό πολιτικό σκεπτικό, εξέφρασαν οι Σπ. Δανέλλης και Κ. Παπακώστα.

Ν. Βούτσης: Κοντός ψαλμός

Η εικόνα ότι θα υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία είχε διαμορφωθεί από νωρίς το μεσημέρι. Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης είχε δηλώσει (στο ραδιόφωνο news 247) ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης στον ΣΥΡΙΖΑ, αν χρειαστεί, των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή. Αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, απάντησε αινιγματικά: "Τι με ρωτάτε; Κοντός ψαλμός αλληλούια".

Χρ. Βερναρδάκης: Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή

Ο Χρ. Βερναδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι "το εναπομείναν ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή", ενώ χαρακτήρισε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. "υβρίδιο" που δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση από τη Ν.Δ., που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την Σοσιαλδημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι "δεν υποτιμούμε ούτε λοιδορούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα". Προειδοποίησε όμως ο Χρ. Βερναρδάκης πως ο Π. Καμμένος με όσα προκάλεσε με την γκαζόζα "κινδυνεύει να πέσει σε παραλήρημα ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή".

Για τις παραιτήσεις των υπουργών που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ο Χρ. Βερναρδάκης υπογράμμισε ότι "ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;". Αναφέρθηκε μάλιστα στην Έλενα Κουντουρά λέγοντας ότι "είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;". Επίσης ο υπουργός Επικρατείας υπερασπίστηκε τον ΝίΚ.Ο. Κοζιά από τις επιθέσεις που του κάνει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ: "Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού"

"Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού" σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνοντας πως "και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL