Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Διαφωνία με τη "δεξιά στροφή" των ΑΝ.ΕΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαφωνία με τη "δεξιά στροφή" των ΑΝ.ΕΛΛ.

Την αποχώρησή του από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο ο πρώην γραμματέας του κόμματος Γιάννης Μοίρας, διαφωνώντας με την αποχώρηση από την κυβέρνηση και τη «δεξιά» στροφή των ΑΝ.ΕΛΛ. με πιο χαρακτηριστική κίνηση τη συνεργασία με τον Τάκη Μπαλτάκο. Ο Γ. Μοίρας διατέλεσε επί τρία χρόνια γραμματέας των ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αποχωρήσει από το κόμμα και ο διάδοχός του στη γραμματεία των ΑΝ.ΕΛΛ. Θύμιος Δρόσος επικαλούμενος κι αυτός διαφωνία με το πολιτικό στίγμα των ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο Γ. Μοίρας επισήμανε τη διαφωνία του με την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, αλλά και με τις επιθέσεις προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που ακολούθησαν την αποχώρηση. Ο Γ. Μοίρας υπογράμμισε επίσης τη διαφωνία του με τη «δεξιά» στροφή που πήραν οι ΑΝ.ΕΛΛ. μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Άλλωστε, ο ίδιος ως γραμματέας είχε επιχειρήσει να μειώσει την επιρροή ακροδεξιών στελεχών στους ΑΝ.ΕΛΛ. και να στρέψει το κόμμα προς το Κέντρο.

Ο Γ. Μοίρας είχε διαφωνήσει κατά το παρελθόν τόσο με την στάση των ΑΝ.ΕΛΛ. στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία εκτίμησε ότι κινείται στην εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου, αλλά και στο ζήτημα των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας και την απόλυτη σύμπλευση των ΑΝ.ΕΛΛ. με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Παρέμβαση Σγουρίδη

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Παναγιώτης Σγουρίδης επανέλαβε ότι μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο Τέρενς Κουίκ πρέπει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα, ενώ σχολίασε ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν είναι οι «Δέκα Εντολές» ώστε να μην αλλάζει όταν παρουσιάζονται προβλήματα όπως το ζήτημα της βιωσιμότητας της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ.

Αμφισβήτησε τα περί «σικέ διαζυγίου» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. επικαλούμενος την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων, αλλά σημείωσε ότι «είναι πολύ πιθανό» να αποκατασταθεί η σχέση Καμμένου - Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL