Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Ακρότητες από μαθητές στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακρότητες από μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Δυστυχώς, μια μερίδα της μαθητιώσας νεολαίας έχει εμποτιστεί με το δηλητήριο του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, ενώ φαίνεται ότι τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και άλλες ακροδεξιές ομάδες έχουν διεισδύσει στα σχολεία.

Χθες μερικές δεκάδες μαθητών και μαθητριών συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν πορεία ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν σε χώρο πάρκινγκ στη Βενιζέλου εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μια ομάδα μαθητών όρμησε, ξήλωσαν τις πινακίδες που έφεραν τα διακριτικά «ΜΚ» και τις πέταξαν κάτω στο έδαφος, έριξαν στο παρμπρίζ ένα αυγό και στη συνέχεια ξαναμπήκαν στο σώμα της πορείας για να πορευτούν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» προς το ΥΜΑΘ.

Γονείς κάλεσαν ακροδεξιούς σε σχολείο

Όμως το μεγαλύτερο έκτροπο έγινε πριν λίγες ημέρες στο 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού, το οποίο συμμετέχει στις εθνικιστικές καταλήψεις, όταν ορισμένοι γονείς που ήταν υπέρ της κατάληψης και κάποιοι μαθητές κάλεσαν για «προστασία» μέλη της ακροδεξιάς εθνικιστικής ομάδας «Ιερός Λόχος». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ακροδεξιοί κλήθηκαν όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι δήθεν το σχολείο θα δέχονταν επίθεση από αντιεξουσιαστές! Στους τοίχους του σχολείου φιγουράρουν τα υβριστικά «Τσίπρα, προδότη», «προδότες, θα πεθάνετε» γραμμένα με μαύρο σπρέι και «Τσίπρα, μπ..έ» γραμμένο με μπλε σπρέι, πανό που αναγράφουν «153 προδότες», «Δεν ξεχνώ 25-1-2019» και άλλα τέτοια «πατριωτικά» και φασιστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενάντια στην κατάληψη είχαν ταχθεί ο διευθυντής, οι καθηγητές και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αλλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του 15μελούς, περίπου 250 μαθητές υπέγραψαν υπέρ της κατάληψης του σχολείου, αν και στην πλειονότητά τους δεν έδωσαν το «παρών»...

Συνεχίζουν τις φασίζουσες πρακτικές

Στο μεταξύ συνεχίζονται από έναν μεταφερόμενο «θίασο» ακροδεξιών εθνικιστών οι φασιστικές πρακτικές των αντισυγκεντρώσεων. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, μια ομάδα 40 ατόμων, κρατώντας ελληνικές σημαίες, πήγε έξω από το πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Νίκος Ζύγας που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε τον συνδυασμό του και άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά του υποψηφίου και της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ένταση δημιουργήθηκε όταν η ομάδα προσπάθησε να εισβάλει στον χώρο, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές από την αστυνομία. Χθες η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», που εμφορείται και αυτή από «υπερπατριωτικά» αισθήματα, επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στην υφυπουργό Εσωτερικών και προτεινόμενη υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι ήταν πίσω από τα ΜΑΤ στον Εύοσμο. Η συγκεκριμένη παράταξη κατήγγειλε ως «αναίτιες» τις προσαγωγές «που το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε έξω από κομματική του εκδήλωση στον Εύοσμο, για να διαλύσει τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το επαίσχυντο συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών». «Χθες, ήταν σειρά της Κατερίνας Νοτοπούλου, υπουργού και υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, τοπικής 'πανεκπροσώπου' του πρωθυπουργικού αντιδημοκρατικού συγκεντρωτισμού να εμφανιστεί ως 'σιδηρά κυρία', πίσω από κλούβες και ΜΑΤ» ανέφερε στη ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Όταν τα fake news γίνονται 'πολιτικός λόγος'», σχολίασε στο Facebook η Κατερίνα Νοτοπούλου προσθέτοντας με νόημα: «Εγώ πάντως από τους 'Μένουμε Θεσσαλονίκη' και την ανακοίνωσή τους έμαθα ότι χθες 'ήμουν' στον Εύοσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL