Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Νίκος Βούτσης: / Νίκος Βούτσης: Όχι στη βιομηχανία εξωδίκων κατά βουλευτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Βούτσης: / Νίκος Βούτσης: Όχι στη βιομηχανία εξωδίκων κατά βουλευτών

«Δεν είχα δικαίωμα και δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω την άρση της ασυλίας μου, διότι αποτελεί την επιτομή κυριολεκτικά της διασφάλισης της ελεύθερης έκφρασης της άποψης των μελών του Κοινοβουλίου» τόνισε ο Νίκος Βούτσης σχετικά με το αίτημα για άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση που δέχτηκε για όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το "Μακεδονικό". Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η υπόθεση αυτή «είναι το άλφα και το ωμέγα της διασφάλισης του δικαιώματος και της υποχρέωσης των βουλευτών ελεύθερα να εκφράζουν τη γνώμη τους».

Ο Ν. Βούτσης υπενθύμισε τη σειρά δικογραφιών που στέλνονται στη Βουλή κατά πολιτικών προσώπων σχετικά με τοποθετήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και υπογράμμισε ότι «η Εθνική Αντιπροσωπεία με πολύ μεγάλη σαφήνεια θα πρέπει να δίνει την άποψή της ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο για βιομηχανία δικογράφων, εξωδίκων, απειλών, οι οποίες φτάνουν μέχρι την εσχάτη προδοσία». Η πρόταση για άρση της ασυλίας του Ν. Βούτση απορρίφθηκε με 243 αρνητικές ψήφους και δύο θετικές.

Δεν άρθηκε η ασυλία του Κ. Κατσίκη για ομοφοβικές δηλώσεις

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε επίσης την πρόταση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Κώστα Κατσίκη για τις ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει στο Κοινοβούλιο για τη δυνατότητα ομοφυλόφιλων να είναι εκπαιδευτικοί. Η πρόταση απορρίφθηκε με 195 ψήφους κατά, 45 υπέρ και πέντε παρών, ενώ ο Κ. Κατσίκης ισχυρίστηκε ότι αποτελεί «ανθρώπινο δικαίωμά» του να εκφράζει τη θέση του «ελευθέρα τη βουλήσει». Αντίθετα, με 243 ψήφους υπέρ, μία κατά κι ένα παρών άρθηκε η ασυλία της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια για υπόθεση κληρονομικών διαφορών με τον αδερφό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL