Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Γόρδιος δεσμός η διατήρηση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. για τον Π. Καμμένο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γόρδιος δεσμός η διατήρηση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. για τον Π. Καμμένο

Τον «γόρδιο δεσμό» της διατήρησης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας καλείται να λύσει ο Πάνος Καμμένος, καθώς ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έδωσε περιθώριο μερικών ημερών στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. να λύσει το ζήτημα δηλώνοντας ότι «δεν θέλω να γίνω ‘πατροκτόνος’, ούτε Αμυράς». Ο Π. Καμμένος κατήγγειλε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι απεργάζεται «πραξικόπημα» προκειμένου να τον αφήσει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι Κοινοβουλευτική Ομάδα μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστο αριθμό πέντε βουλευτών, αρκεί όλοι τους να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος υπερψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στην κομματική «γραμμή» και έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Αυτό όμως θα οδηγήσει στη Βουλή τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, οι σχέσεις του οποίου με τον Π. Καμμένο έχουν διαρρηχθεί προ πολλού. Αν διαγραφεί ή ανεξαρτητοποιηθεί ο Τ. Κουίκ, οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα έχουν πέντε βουλευτές, όμως μόνο οι τέσσερις από αυτούς έχουν εκλεγεί με το κόμμα.

Δεν επιστρέφει ο Νικολόπουλος

Το ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί με επιστροφή στους ΑΝ.ΕΛΛ. κάποιων από τους τρεις πρώην βουλευτές που παραμένουν στην αντιπολίτευση, όμως και οι τρεις απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο. «Ανήκω στο κόμμα των Πατρινών» σημείωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, που προετοιμάζεται για την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πάτρας επισημαίνοντας ότι διαγράφηκε και δεν αποχώρησε οικειοθελώς από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Τις καταγγελίες περί «αποστασίας» που έκανε εναντίον του ο Π. Καμμένος θύμισε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ακροδεξιό συνασπισμό σχεδιάζει ο Δ. Καμμένος

Την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. απέκλεισε και ο πρόεδρος της Δύναμης Ελληνισμού Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος δείχνει να έχει άλλη «ατζέντα» επιθυμώντας τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. προκειμένου να μπορέσει να δημιουργηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξαρτήτων βουλευτών. Ο Δ. Καμμένος επισήμανε ότι θα προτείνει τη δημιουργία συνασπισμού κομμάτων με εκλογή ηγεσίας από συνέδριο. Ο Δ. Καμμένος τόνισε ότι μεταξύ Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής τοποθετείται το 11% του εκλογικού σώματος. Άλλωστε, τις διαπραγματεύσεις για τον ακροδεξιό συνασπισμό φαίνεται να έχει αναλάβει ο συνεργάτης του Τάκης Μπαλτάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL