Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Δ. Παπαδημούλης: Η τριπλέτα Σαμαράς – Βορίδης – Γεωργιάδης έχει πάρει τα κλειδιά από τον Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Η τριπλέτα Σαμαράς – Βορίδης – Γεωργιάδης έχει πάρει τα κλειδιά από τον Μητσοτάκη

«Η έξοδος από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών λειτουργούν ως επιταχυντές, ως καταλύτες για τη ριζική αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, που στον Κώστα Αλατζά τόνισε ότι «έχουμε τη διαμόρφωση δύο πόλων, ενός προοδευτικού με ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ και ενός υπερσυντηρητικού με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι πόλοι θα αναμετρηθούν στις προσεχείς εκλογές».

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι η μητέρα των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές και η αίσθηση που έχει είναι ότι «στη θέση του παλιού δικομματισμού που έριξε τη χώρα στα βράχια ανασυγκροτείται ένας διαρκώς ενισχυόμενος πολιτικός διπολισμός».

Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε μεταξύ άλλων, έχει πια μετατοπιστεί πολύ προς τα δεξιά, «είναι ένα υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού αλλά και έντονης ακροδεξιάς. Η τριπλέτα Σαμαράς – Βορίδης – Γεωργιάδης έχει πάρει τα κλειδιά ουσιαστικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό δίνει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μεγάλα ανοίγματα στον χώρο των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων από το δημοκρατικό κέντρο και προς τα αριστερά. Όχι όμως αλλάζοντας τη δική του ταυτότητα, το δικό του χαρακτήρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα παραμείνει ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς».

«Το ακούω να το λένε πια αρκετοί Νεοδημοκράτες» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης στον σχόλιο του Κώστα Αλατζά αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της ΝΔ είναι «δώρο» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας νοιάζει η χώρα και όχι απλώς τα ψηφαλάκια» σημείωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή, την επόμενη φορά που θα σπάσει τη σιωπή του να μιλήσει για το έλλειμμα 15,1% που άφησε η κυβέρνηση του το 2009, το οποίο ήταν η αρχή για τη χρεοκοπία της χώρας και για τη μνημονιακή οδύνη που ακολούθησε.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/564343182&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL