Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Επίθεση Καμμένου σε Τσίπρα, "γέφυρες" σε Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση Καμμένου σε Τσίπρα, "γέφυρες" σε Σαμαρά

Σχεδιασμούς διάλυσης των ΑΝ.ΕΛΛ., ακόμα και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, καταλόγισε στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος, την ώρα που «έριχνε γέφυρες» προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το υπερσυντηρητικό μπλοκ. Παράλληλα, ο Π. Καμμένος άφησε υπονοούμενα για καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς από την κυβέρνηση. Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται «έξι Εφιάλτες» για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και «να πουλήσουν ένα όνομα αιώνιο».

Ο Π. Καμμένος κατήγγειλε σχέδιο του Νίκου Βούτση για διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. με αποχώρηση του Τέρενς Κουίκ όταν παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. «Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Κουίκ γίνεται υπουργός» σχολίασε ο Π. Καμμένος ισχυριζόμενος ότι επιδιώκεται εφαρμογή διάταξης του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα χρειάζεται μίνιμουμ πέντε βουλευτές που να έχουν εκλεγεί με το κόμμα. Μετά από ενδεχόμενη αποχώρηση του Τ. Κουίκ, οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα έχουν πέντε βουλευτές, αλλά ο Αριστείδης Φωκάς έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

"Ο Αντ. Σαμαράς είπε ό,τι εμείς"

Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι ουσιαστικά τα μεγάλα κόμματα συμφωνούν για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, έσπευσε όμως να αναφερθεί με θετικό τρόπο στον Αντ. Σαμαρά. Ο Π. Καμμένος θύμισε όσα βαριά έχει καταλογίσει κατά καιρούς στον Αντ. Σαμαρά, σημείωσε όμως ότι «είπε το αντίθετο από αυτό που είπε η ηγεσία της Ν.Δ., είπε αυτό που πιστεύουμε κι εμείς, αυτό που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με δάκρυ, ότι 'η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική'».

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε και στη μνήμη του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και των όσων έλεγε για τη Μακεδονία, ενώ σχολίασε τη συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ και του Τζορτζ Σόρος προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει δικαστική διερεύνηση για το ποιοι στην Ελλάδα εργάζονται για τον Τζ. Σόρος.

"Η διαφθορά γελάει"

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε και στα ζητήματα της διαφθοράς ισχυριζόμενος ότι «μαζί ταχθήκαμε να χτυπήσουμε τη διαφθορά, αλλά η διαφθορά όχι μόνο γελάει, αλλά βγάζει ομιλίες κι ανακοινώσεις». Ο Π. Καμμένος έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις ενός χρόνου σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών με συνεχή προσκόμματα και διαδικαστικά προβλήματα. «Όταν εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και οι σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές «άστον αυτόν για παρακάτω», τότε αυτό προσβάλλει και εσάς και εμάς αλλά και τους πολίτες» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL