Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Γ. Πεταλωτής: Αδιανόητο να υπάρχει ταύτιση της Κεντροαριστεράς με την Νέα Δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Πεταλωτής: Αδιανόητο να υπάρχει ταύτιση της Κεντροαριστεράς με την Νέα Δημοκρατία

Θα μπορούσε να υπάρχει πρωτοβουλία για συγκλίσεις σε συγκεκριμένα σημεία για την συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, γιατί η Ακροδεξιά καλπάζει στην Ευρώπη και θα το βρούμε μπροστά μας, ειδικά την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, αλλά αρκεί αυτές οι συγκλίσεις να είναι ειλικρινείς χωρίς τάσεις αφομοίωσης στελεχών ή του ΚΙΝΑΛΛ, είπε ο Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει ταύτιση της Κεντροαριστεράς με την Νέα Δημοκρατία, η οποία μάλιστα εκφράζεται με τρόπους που τις περισσότερες φορές απέχουν από ένα σοβαρό, ευρωπαϊκό συντηρητικό κόμμα. Εκφράζεται περισσότερο από άλλα στελέχη, που δεν είναι σοβαρά συντηρητικά, παρά από τον κ. Μητσοτάκη -με ευθύνη φυσικά και πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Θεωρώ αδιανόητο λοιπόν ότι εμείς στο ΚΙΝΑΛΛ μπορούμε να ταυτιζόμαστε με την ΝΔ ... θεωρώ ότι κανείς μας δεν το δέχεται. Αν υπάρχουν συμπτώσεις σε σημεία, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ταύτιση. Αλλά θεωρώ αδιανόητο να σκέφτεται κανείς ότι μπορεί και επιτρέπεται να ταυτιζόμαστε», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Σημείωσε ωστόσο ότι «τα προοδευτικά μέτωπα, από την άλλη, χτίζονται με άλλο τρόπο, με περισσότερη ειλικρίνεια. Σίγουρα όχι με διαδικασία ένταξης και αφομοίωσης σε έναν κομματικό φορέα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πήγαμε πουθενά. Υπάρχουν σύντροφοί μας που επέλεξαν να βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι πίστεψαν ότι μπορούν να εκφραστούν μέσα από αυτόν τον χώρο, άλλοι έκαναν στροφή στις πολιτικές τους καριέρες και ενώ βρίσκονταν σε κρίσιμες θέσεις σε περιόδους που η χώρα χρεοκοπούσε, τότε "έβλεπαν όνειρα" ... έλεγαν "να μην ψηφίσουμε μνημόνια" και ήρθαν σήμερα να τα ψηφίσουν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Το λέω για να διαχωρίσω τους πρώην συντρόφους μου που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Παντού υπάρχουν οι καλοπροαίρετοι, υπάρχουν και οι καριερίστες».

Ο κ. Πεταλωτής εκτίμησε ότι «θα μπορούσε όντως να υπάρχει μία πρωτοβουλία ώστε να υπάρχουν συγκλίσεις πάνω σε συγκεκριμένα σημεία, γιατί η Ακροδεξιά καλπάζει στην Ευρώπη και θα το βρούμε μπροστά μας, ειδικά την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών. Αρκεί αυτές οι συγκλίσεις να είναι ειλικρινείς, να μην έχουν τάσεις αφομοίωσης στελεχών ή αφομοίωσης του ΚΙΝΑΛΛ σε έναν μεγάλο φορέα υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, με απόλυτη ειλικρίνεια. Αυτό που γίνεται σήμερα, δεν θεωρώ ότι είναι ειλικρινές».

Νωρίτερα και αναφερόμενος στην φημολογούμενη τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή για την Συμφωνία των Πρεσπών με γραπτή δήλωση το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε «το παράδοξο να μην τοποθετείται από το βήμα της Βουλής ένας πρώην πρωθυπουργός, που μάλιστα είναι βουλευτής και έχει να μιλήσει εδώ και κάποια χρόνια... Θεωρώ επιβεβλημένο να τοποθετούνται οι πρωθυπουργοί και, όταν είναι βουλευτές, να το κάνουν από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής και ψηφίζεται από τον ελληνικό λαό για να βρίσκεται στην Βουλή, όχι για να ψηφίζει αλλά για να τοποθετείται, κάτι το οποίο δεν κάνει. Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα περί άλλων τυρβάζει και δεν το καυτηριάζει αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL