Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.6°C
1 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.0°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.0°C18.8°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.8°C17.2°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
0 BF 77%
Επίθεση Δένδια στη Χ.Α. με χειροκροτήματα ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση Δένδια στη Χ.Α. με χειροκροτήματα ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο δημοκρατικό μέτωπο μετά την απόπειρα ακροδεξιάς εισβολής στη Βουλή αντιμετώπισε χθες η Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας καταδίκασαν με ευθύτητα τις χρυσαυγίτικες πρακτικές. Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ν. Δένδιας καταδικάζει στη Βουλή τις χρυσαυγίτικες πρακτικές έλκοντας την ηγεσία της Ν.Δ. σε δημοκρατικότερες θέσεις καταδίκης της Ακροδεξιάς.

Αφορμή για την καταδίκη ήταν το αίτημα αντισυνταγματικότητας για τη συμφωνία των Πρεσπών που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή και ανέπτυξε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τη γνωστή φρασεολογία για προδότες κ.λπ.

Αντιποίηση εθνικού συμβούλου

"Από την πλευρά της Ν.Δ. αρνούμαι να τοποθετηθώ στην ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους!" απάντησε ο Ν. Δένδιας μέσα σε χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

"Προδότη! Μπράβο! Σας χειροκροτά ο ΣΥΡΙΖΑ!" του φώναζε ο χρυσαυγίτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Όμως ο Ν. Δένδιας συνέχισε με τις επευφημίες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ: "Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό! Αρνούμαι τους εθνοκάπηλους, αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν πρόδωσαν τον τόπο, τη Μακεδονία, το έθνος και τον λαό! Διότι λέμε ότι η Χρυσή Αυγή, όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία, αντιποιείται εθνικό σύμβολο".

Αμέσως πήρε τον λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τονίσει στο Κοινοβούλιο ότι ταυτίζεται απολύτως με τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. και δίνουμε ένα μήνυμα δημοκρατίας και υπεράσπισης του κοινοβουλευτισμού σε όλο τον ελληνικό λαό! Στους νεοναζί και τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα δεν επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το σύνταγμα! Το σύνταγμα το υπερασπίζονται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και όλες αυτές οι τερατολογίες οι οποίες ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής μένουν ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου και σε αυτούς που επέτρεψαν να είναι σήμερα εδώ και να μιλούν οι προδότες της δημοκρατίας, οι προδότες του έθνους για το σύνταγμα και τη δημοκρατία!".

Παγωμάρα στα έδρανα της Ν.Δ.

Η παρέμβαση Κοντονή "πνίγηκε" μέσα στα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τη Ν.Δ. χειροκροτούσαν ο Ν. Δένδιας και ελάχιστοι ακόμη βουλευτές - μάλιστα ακόμη και σε αυτή τη στιγμή δημοκρατικής ενότητας στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος επέμεινε στη διαίρεση λέγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ "όμως, δεν είμαστε Ακροδεξιά".

Από τη Χρυσή Αυγή, ο Ηλ. Κασιδιάρης φώναζε στον ΣΥΡΙΖΑ "εσείς είστε η μαύρη σελίδα της Ιστορίας! Εσείς ξεπουλάτε την Ιστορία! Εσείς ξεπουλάτε τη Μακεδονία!". "Δεν σας περιποιεί τιμή ότι χειροκρότησε τον εκπρόσωπό σας το σύνολο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ" είπε αργότερα στη Ν.Δ. ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο Λοβέρδος ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α.

Σε διαφορετικό κλίμα τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, ο Α. Λοβέρδος ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή!

"Ένσταση με αντιρρήσεις συνταγματικότητας που κατατίθεται από ένα κόμμα και από έναν συνάδελφο ειδικά που στη Διαρκή Επιτροπή χρησιμοποίησε κατά κόρον τη λέξη 'προδότης' είναι από εμάς απορριπτέα, ό,τι επιχειρήματα και να έχει και για λόγους ουσίας και για λόγους ενός διχαστικού, κατά κυριολεξία, λόγου, που αρθρώνεται εδώ και χρόνια, στον οποίο και η σημερινή πλειοψηφία - μειοψηφία έχει συμπαρασταθεί με δικά της επιχειρήματα και προπηλακισμούς" είπε.

Την κοινή δήλωση Κοντονή - Δένδια για ένα πλατύ μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων της πατρίδας απέναντι στην Ακροδεξιά και στον φασισμό χαιρέτισαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο Νίκος Ξυδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL