Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Δ.Βίτσας: Στο Μακεδονικό δημιουργείται ομπρέλα εθνικισμού σε Αθήνα και Σκόπια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Βίτσας: Στο Μακεδονικό δημιουργείται ομπρέλα εθνικισμού σε Αθήνα και Σκόπια (Video)

«Εκτός από την έξοδο από τα μνημόνια στόχος της κυβέρνησης ήταν να δημιουργηθούν συνθήκες ειρήνης στα Βαλκάνια», δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας υπογραμμίζοντας ότι «η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει πολύ μεγάλη αξία για εμάς».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, σημείωσε ότι ενδεχομένως η ΠΓΔΜ να ζητήσει να μπει στο ΝΑΤΟ, και τότε «υπάρχει περίπτωση να μας δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και σε σχέση με τη συνθήκη Σένγκεν».

https://www.youtube.com/embed/WKGgzV2TC7s

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε αναφερόμενος πάντα στο ενδεχόμενο να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, την εκτίμηση ότι η γειτονική χώρα θα αλλάξει στάση και θα επιμείνει στο όνομα Μακεδονία, ενδεχόμενο το οποίο θα απομονώσει την Ελλάδα στη διεθνή πολιτική σκηνή με οικονομικά αποτελέσματα.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις στη Β.Μακεδονία και στην Ελλάδα λένε να τα βρούμε. Οι εθνικιστικές δυνάμεις στη γειτονική χώρα και οι ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι αντίθετες γιατί και οι δύο λένε ότι εκχωρούμε όλα στον άλλον», σημείωσε ο Δ.Βίτσας.

Επιπλέον, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτική πρόσθεσε ότι το Μακεδονικό έχει μετατραπεί σε εργαλείο πίεσης και πτώσης της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ ψάχνει τις λέξεις στη συμφωνία για το που θα πέσει ο Αλέξης».

«Στόχος μας ένας αστερισμός της Δημοκρατικής Παράταξης». πρόσθεσε ο ίδιος ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο Κ.Μητσοτάκης «δημιουργεί έδαφος για την ανάπτυξη του εθνικισμού».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL