Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παιχνίδια με τις λέξεις από τον Β. Κεγκέρογλου για την Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

«Πληρωμένη» απάντηση έδωσε ο Αντ. Τζανακόπουλος ο οποίος απάντησε σημείο προς σημείο στα όσα ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Στα παιχνίδια με τις λέξεις που επιχείρησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου απάντησε ο αναπληρωτής καθηγητής δημόσιου διεθνούς δικαίου Πανεπιστημίου Οξφόρδης Αντώνης Τζανακόπουλος, διαλύοντας τις όποιες εντυπώσεις.

«Πώς θα λένε τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών; Θα τον λέμε Μακεδόνα πρωθυπουργό κ. Ζάεφ, με την έγκριση του κ. Τσίπρα» ισχυρίστηκε ο Β.  Κεγκέρογλου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει «παζάρια, εκπτώσεις και παραρτήματα. Η διαπραγμάτευση δυστυχώς απέβη εις βάρος των εθνικών συμφερόντων» ισχυρίστηκε.

«Πληρωμένη» απάντηση έδωσε ο Αντ. Τζανακόπουλος ο οποίος απάντησε σημείο προς σημείο στα όσα ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Το άρθρο 1, παράγραφος 3 στοιχείο ΣΤ, της Συμφωνίας ρυθμίζει το πώς θα λέγεται ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας. Συγκεκριμένα,  για τους επιθετικούς προσδιορισμούς σε ό,τι αφορούν το κράτος, τα επίσημα όργανά του και άλλους δημόσιους φορείς και αρχές, οι όροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ή της Βόρειας Μακεδονίας» ανέφερε ο καθηγητής και απάντησε στα περί καταρράκωσης της εθνικής γραμμής ως προς το erga omnes.

«Όλο το άρθρο 1 παράγραφος 3 είναι erga omnes» σημείωσε με νόημα.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια