Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Απάντηση Θεοχαρόπουλου στη Φ. Γεννηματά: / Απάντηση Θεοχαρόπουλου στη Φ. Γεννηματά: Η διαγραφή μου σημαίνει διαγραφή της ΔΗΜ.ΑΡ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Θεοχαρόπουλου στη Φ. Γεννηματά: / Απάντηση Θεοχαρόπουλου στη Φ. Γεννηματά: Η διαγραφή μου σημαίνει διαγραφή της ΔΗΜ.ΑΡ.

“H επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. διέγραψε τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. για ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜ.ΑΡ., δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική” τόνισε η Αγίου Κωνσταντίνου προς απάντηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Απέκρουσε δε το αίτημα της Χαριλάου Τριούπη για επιστροφή της έδρας, υπενθυμίζοντας ότι “η παρουσία του Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. για κοινή εκλογική κάθοδο το 2015”. Σχολίασαν πως “έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. και από τη Βουλή!”, τονίζοντας ότι “η ΔΗΜ.ΑΡ. πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Αυτό, φαίνεται, ορισμένοι συνεχίζουν να μην το κατανοούν. Ψυχραιμία”.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι οι πολιτικές κινήσεις του θα ξεδιπλωθούν μετά την κύρωση της συμφωνίας. “Η ΔΗΜ.ΑΡ. πρέπει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες. Τον Φεβρουάριο θα συνεδριάσουν τα όργανά μας για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξει τι θέλει. Προοδευτική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει από την παρούσα κυβέρνηση. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει η ΔΗΜ.ΑΡ. στην επόμενη Βουλή μέσα από άθροιση δυνάμεων" δήλωσε (ρ/σ news24/7).

Διέψευσε σενάριο που διατύπωνε ο Γρ. Ψαριανός περί εισχώρησής του στην Κ.Ο. του Ποταμιού, προσθέτοντας ωστόσο ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Στ. Θεοδωράκη και πως όμως δεν έχουν συζητήσει για σύμπραξή του με το Ποτάμι και ότι δεν του έχει γίνει τέτοια κρούση.

Η στάση Μαργαρίτη

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του (ρ/σ news24/7) ότι δεν θα φύγουν στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Πάντως, δεδομένων των δηλώσεων Θ. Μαργαρίτη και Γ. Μπουλμπασάκου (σ.σ.: τις διένειμε μάλιστα το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.), οι οποίοι κατόπιν της διαγραφής Θεοχαρόπουλου έσπευσαν να καλωσορίσουν το συνέδριο που ανήγγειλε η Φ. Γεννηματά, η ΔΗΜ.ΑΡ. αντιμετωπίζει κι εκείνη με τη σειρά της τον κίνδυνο της διάσπασης εφόσον τα 22 μέλη της Κ.Ε. που μειοψήφησαν (έναντι των 29) επιμείνουν.

Ο Θ. Μαργαρίτης έθεσε ως προτεραιότητα τις σχέσεις με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Εξ ου και εισηγήθηκε στον Θ. Θεοχαρόπουλο “παρών” ή αποχή. “Οφείλουμε, παρά τις δυσκολίες, τα λάθη, τις όποιες διαφωνίες μας με το ΠΑΣΟΚ, να συνεχίσουμε το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2015 και πρέπει να προχωρήσει με την αυτόνομη πορεία της Κεντροαριστεράς και την αλλαγή των συσχετισμών” δήλωσε. Χαρακτηριστική και η δήλωση του Γ. Μπουλμπασάκου, που, υπό την ιδιότητα του μέχρι πρότινος γραμματέα, απηύθυνε “έκκληση ενότητας για τη ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΚΙΝΑΛ” και πρόσθεσε ότι “η προοπτική για μετατροπή του ΚΙΝΑΛ σε ενιαίο κόμμα συνιστά θετικό βήμα όπως είχαμε ζητήσει. Φυγή προς τα εμπρός”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL