Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
ΟΣΕΘ και Αττικό Μετρό σχεδιάζουν το αύριο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΣΕΘ και Αττικό Μετρό σχεδιάζουν το αύριο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας για τον συνολικό σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης υπέγραψαν χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.) Κώστας Αμπατζάς με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο.

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕΘ «η πρώτη αποτύπωση αυτής της συνεργασίας θα γίνει με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, εντός του Ιανουαρίου του 2019, για τη Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία θα εκπονηθεί με τη συνεργασία των δύο φορέων και θα καλύπτει το μεγάλο κενό σχεδιασμού που υπάρχει στην πόλη τα τελευταία 20 χρόνια».

Πρώτη μελέτη μετά από 20 χρόνια

«Φιλοδοξούμε, μέσα από αυτή τη συνεργασία και τη δημοπράτηση εκπόνησης μελέτης του συνόλου των συγκοινωνιών της πόλης, να συλλέξουμε στοιχεία και δεδομένα για πρώτη φορά μετά από 20 σχεδόν χρόνια, που θα μας επιτρέψουν τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, με βασικό άξονα το μετρό Θεσσαλονίκης» τόνισε ο Κώστας Αμπατζάς, προσθέτοντας ότι, με αφορμή το μετρό και τις επεκτάσεις του «θα πρέπει να δούμε ως πόλη ποιες προτεραιότητες πρέπει να θέσουμε και τι να αφήσουμε πίσω. Και αυτό διότι το προηγούμενο διάστημα οι πολίτες και η πόλη ταλανίζονταν από αποσπασματικές ενέργειες, βερμπαλισμούς και ασύνδετα σχέδια που εξυπηρετούσαν προσωπικούς στόχους και πολιτικές».

Χρονιά μετρό το 2019

Ο Γιάννης Μυλόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι «ξεκινά η επόμενη μέρα για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, γιατί για πρώτη φορά το μετρό Θεσσαλονίκης εντάσσεται σε έναν ευρύτερο συγκοινωνιακό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει το σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης». Χαρακτήρισε το 2019 «χρονιά μετρό για τη Θεσσαλονίκη» και αυτό διότι, εκτός από τη δοκιμαστική λειτουργία του μετρό, ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για την επέκτασή του στα δυτικά, σχεδιάζεται η επέκταση προς αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα ξεκινά η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, «η οποία είναι η πρώτη ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη που γίνεται μετά το 2000».

«Η σημερινή υπογραφή αποδεικνύει έμπρακτα τη συνεργασία και την υψηλή προτεραιότητα που αποκτά η Θεσσαλονίκη σε επίπεδο συγκοινωνιακών θεσμών, έργων και υποδομών, μετά από δεκαετίες απομόνωσης και εγκατάλειψης» κατέληξε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL