Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Με ύβρεις "απαντά" το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην προοδευτική ανασύνταξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ύβρεις "απαντά" το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην προοδευτική ανασύνταξη

Αδυνατώντας να παρακολουθήσει τις ραγδαίες εξελίξεις και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού που συντελείται με αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. παραβλέπει τις ευθύνες που φέρει το ίδιο για την αποτυχία του σε όλες τις απόπειρες να συσπειρώσει τον κεντροαριστερό χώρο και συνεχίζει να αμύνεται αναζητώντας εχθρούς έξω από αυτό.

Έτσι, επιχειρεί να απαξιώσει ακόμα και με προσβλητικές αναφορές την εκδήλωση κεντροαριστερού - μεταρρυθμιστικού προσήμου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή για τη στήριξη της ιστορικής συμφωνίας και των προοπτικών που άνοιξαν με τον χαιρετισμό του Αλ. Τσίπρα. “Τελικά, χθες βρέθηκαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μετακλητοί υπάλληλοι και κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι ήδη ‘σεσημασμένοι’ που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν αναλάβει δουλειά στη συγκεκριμένη ‘πολιτική εργολαβία’” σχολίασε ο Μ. Όθωνας (ρ/σ News943). Στο ίδιο πνεύμα, ο Στ. Μαλέλης δήλωσε (ρ/σ Θέμα) ότι “η Κεντροαριστερά που δημιουργούμε και διευρύνουμε δεν έχει καμία σχέση με ευτράπελα, συναλλαγές, υπόγειες διαδρομές και αντιθεσμικές διαδικασίες” και ότι “η Κεντροαριστερά μας, που πάλι θα ηγεμονεύσει για να φράξει τον δρόμο στη Δεξιά, δεν έχει σχέση με γυρολόγους, αποστάτες και ακροδεξιούς”.

Παραίτηση με επικρίσεις

Τις αντιφάσεις στη στρατηγική του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογράμμισε και η χθεσινή αποχώρηση, από τον φορέα, του Λευτέρη Παπαγιαννάκη, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Παπαγιαννάκης, γιος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. και πρώην αντιδήμαρχος, είχε αποτελέσει την πρόταση του Θ. Θεοχαρόπουλου και της ΔΗΜ.ΑΡ. για την υποψηφιότητα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο ίδιος γνωστοποίησε την επιστολή παραίτησής του προς τη Φ. Γεννηματά, εξηγώντας ότι “η επί της αρχής διαφωνία μου με τη στάση του κινήματος στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και οι πρόσφατες τοποθετήσεις στελεχών αλλά και της ίδιας της προέδρου για τους υποστηρικτές της συμφωνίας, είναι δύο από τους λόγους”. Σημείωσε ότι “οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες δεν αρμόζουν σε μια παράταξη που θέλει να λέγεται προοδευτική και προφανώς δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του χώρου μέσω συναινέσεων”. “Η αλλαγή παραδείγματος απαιτεί τόλμη και ανοιχτούς ορίζοντες και όχι αποκλεισμούς, αφορισμούς και περιορισμό στα γνωστά και οικεία” είπε.

Μπρος-πίσω με κομματική πειθαρχία για Θεοχαρόπουλο

Οι αντιφάσεις στις στρατηγικές αποφάσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίζουν να αναδεικνύονται από τη στάση του Θ. Θεοχαρόπουλου για τη συμφωνία. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ψάχνοντας για τακτική στην επίμαχη ψηφοφορία συνεχίζει τα μπρος-πίσω αναφορικά με την κομματική πειθαρχία.

Μετά τον Στ. Μαλέλη, που το είχε “ρίξει” πρώτος στη δημόσια συζήτηση, και λίγες μέρες αφότου οι Β. Κεγκέρογλου και Θ. Παπαθεοδώρου ανακοίνωναν ως αυτονόητη την κομματική πειθαρχία για τη συμφωνία, χθες ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Χρηστίδης έσπευσε να δηλώσει (ρ/σ news24/7) πως “αυτή τη στιγμή δεν τίθεται κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εγώ πιστεύω ότι θα κινηθούμε όλοι ενιαία”. “Όταν έρθει η συζήτηση σε μια ειδική συνεδρίαση που θα κάνει και η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, θα αποφασίσουμε όλοι μαζί” συμπλήρωσε.

Η Χαρ. Τρικούπη αποφεύγει να λάβει απόφαση και μοιάζει να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο αναμένοντας την τελική απόφαση Θεοχαρόπουλου, έως ότου να υπάρξει κατάληξη και να “ζυγίσει” εάν θα ήταν προς όφελος του ήδη λαβωμένου ομόσπονδου φορέα να δημιουργήσει μια ακόμη κρίση με ενδεχόμενη διαγραφή του και, άρα, με διαζύγιο και με τη ΔΗΜ.ΑΡ..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL