Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Θ.Παπαχριστόπουλος: Δεν γίνεται το κομματικό συμφέρον να είναι πάνω από το εθνικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Παπαχριστόπουλος: Δεν γίνεται το κομματικό συμφέρον να είναι πάνω από το εθνικό

«Όταν εκλείψει κάθε πιθανότητα πρόωρης πτώσης αυτής της κυβέρνησης, τότε θα παραδώσω την έδρα μου», ξεκαθαρίζει ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δηλώνοντας πως δεν φοβάται τις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρουν δημοσιεύματα, απαντά πως όταν παραδώσεις την έδρα, είσαι ελεύθερος πολίτης. «Θα τα ξαναπούμε τότε».

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εταίρο, κι εν συνεχεία τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι αποχωρούν οι ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση.

Ο Θ.Παπαχριστόπουλος έκανε λόγο για καταιγισμός τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων με απειλές για τη ζωή μου, στα οποία η πιο ήπια έκφραση ήταν η εσχάτη προδοσία. «Ξανάκουσα για το κεφάλι του Τσαουσέσκου, διάφορα. Είμαι στη διάθεση της εισαγγελέως. Η έλλειψη παιδείας οδηγεί στο να μην αντέχουν τις διαφορετικές απόψεις. Όχι μόνο δεν επηρεάζομαι από τις απειλές, ούτε θα ζητήσω προστασία της αστυνομίας, αλλά αντιθέτως ενισχύεται η άποψή μου ότι έχω δίκιο», σημειώνει.

Απαντώντας στην ερώτηση, γιατί πιστεύει ότι έγιναν στόχος οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε: «Φαντάζομαι ότι υποθέτουν πως οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν ενώ οι 6-7 μπορεί να είναι ευάλωτοι και να αλλάξουν θέση. Παρότι εγώ τη θέση μου την έχω εκθέσει εδώ και 7-8 μήνες».

Ο ίδιος, διευκρίνησε ότι «όταν εκλείψει κάθε πιθανότητα πρόωρης πτώσης αυτής της κυβέρνησης- κι έχει πολλά στάδια αυτό, έχει πρόταση μομφής, ψήφο εμπιστοσύνης και Πρέσπες- από εκείνους που θέλουν να πέσει πρόωρα αυτή η κυβέρνηση, και τι λόγους έχουν , κι είναι χειροπιαστά τα επιχειρήματα γιατί θέλουν με τέτοια λύσσα να γλιτώσουν κάποιοι κάτι ... εγώ έχω πει ότι σταγόνα στο μύλο αυτής της προσπάθειας δε θα ρίξω. Πιστεύω πως αυτά θα έχουν ξεκαθαρίσει σε ένα-ενάμιση μήνα. Τότε, όπως έχω πει, θα παραδώσω και την έδρα μου. Επειδή αυτή την έδρα δεν τη πήρα μόνος μου, ούτε μου ζητήθηκε, είναι θέμα ηθικής τάξης δικό μου. Δεν άλλαξα κόμμα, εκεί είμαι ακόμη. Αλλά δεν γίνεται το κομματικό συμφέρον να είναι πάνω από το εθνικό».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη συνεργασία του με το ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής τόνισε: «Όταν παραδώσεις την έδρα σου είσαι ελεύθερος πολίτης. Όταν είσαι πολίτης κανείς δε μπορεί να σου πει τι να κάνεις. Μπορεί να φύγω να πάω στην Υεμένη αποστολή, μπορεί, μπορεί, μπορεί ... Όταν έρθει αυτή η ώρα θα τα ξαναπούμε».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε πως εντάσσει στο εθνικό συμφέρον τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Το έχω πει σε όλους τους τόνους. Όταν ο Καραμανλής έβγαζε το ΚΚΕ από την παρανομία ή έβαζε τη χώρα στην ΕΟΚ, έγραφε Ιστορία. Όταν ο Παπανδρέου έβαζε στο παιχνίδι τη μισή Ελλάδα που ήταν στα ξερονήσια, έγραφε Ιστορία. Σήμερα αυτή η κυβέρνηση γράφει Ιστορία»

Τέλος, απέφυγε να κάνει εκτίμηση σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον κ. Καμμένο και τις εξελίξεις της ημέρας.
Δήλωσε αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα πάει μπροστά: «Δεν υπάρχει πρωθυπουργός που να έχει δεχθεί τέτοιου είδους πίεση, πρωτόγνωρο. Ένας άνθρωπος που μπορεί να έχει κάνει και κάποια λάθη, μόνο οι δικτάτορες δεν κάνουν, αλλά δεν έχει βάλει το χέρι στο δημόσιο χρήμα, γιατί αν έφτασε η χώρα αυτή στη χρεωκοπία ήταν από τα λεφτά που έβγαλαν έξω, από τα εξοπλιστικά, την υγεία. Αυτή η κυβέρνηση δεν το κάνει, είμαι απόλυτος. Δε πάει πίσω ο κόσμος, έστω κι αν υπάρχει μία οπισθοδρόμηση θα είναι προσωρινή, μπροστά θα πάει ο κόσμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL