Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Απομονωμένη η ΝΔ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απομονωμένη η ΝΔ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

Απομονώθηκε η ΝΔ στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, καθώς αποχώρησε με αποτέλεσμα όλα τα κόμματα να καταδικάσουν την στάση της. Για διαρκή μόχλευση προς ανωμαλία κατηγόρησε την ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε «απερχόμενο υπουργό» τον Πάνο Καμμένο και είπε ότι η ΝΔ θα ενημερωθεί από τον διάδοχό του. «Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε έχω υποβάλλει παραίτηση» απάντησε ο υπουργός Άμυνας και τόνισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια. «Η ΝΔ άλλα λέει στη Βουλή για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και όταν αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στην απώλεια 260 εκατ. δολαρίων και στο κλείσιμο της ΕΑΒ, πάει στην αμερικανική πρεσβεία, ζητά συγγνώμη και αλλάζει την στάση της και λέει ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους» υπογράμμισε ο Π. Καμμένος.

Ν. Ξυδάκης: Διαρκής μόχλευση προς ανωμαλία από τη ΝΔ

Ο Ν. Ξυδάκης δήλωσε σε δημοσιογράφους: «ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η ΝΔ και έγινε ασμένως δεκτή από όλα τα κόμματα. Η πρόταση για κοινή συνεδρίαση έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έγινε αποδεκτή και από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Η αποχώρηση της ΝΔ με τον τρόπο και με τα λόγια που έγινε συνιστά προσβολή για το σώμα και αυτοπροσβολή διότι απέρριψε μία διαδικασία που η ίδια είχε προτείνει. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πολιτικό πανικό ενόψει των πολιτικών εξελίξεων. Το μονότονο σενάριο για εκλογές δεν συνιστά πολιτική εξόδου της χώρας από την κρίση και ενόψει της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών συνιστά διαρκή μόχλευση προς ανωμαλία. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου παραμένουν στην διαδικασία και η διαδικασία θα προχωρήσει συναινετικά και θα δοθούν όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα».

«Είναι εξαιρετικά αντικοινοβουλευτική η στάση της ΝΔ» επεσήμανε και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστας Δουζίνας σημειώνοντας ότι και η ΝΔ ζήτησε ενημέρωση.

«Η ΝΔ εργαλειοποιεί τις εργασίες της Επιτροπής. Ξεπερνά κάθε εσκαμμένο μεταπολιτευτικά. Την ενδιαφέρει μόνο η άγρα εντυπώσεων. Με την παραδοξολογία της θέλει να γελοιοποιήσει τις διαδικασίες μίας Επιτροπής και οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση της ΝΔ» υπογράμμισε στην συνεδρίαση ο Γιώργος Βαρεμένος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ θα πρέπει να γίνει η συζήτηση» επεσήμανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε: «κακώς έφυγε η ΝΔ από την συζήτηση. Σήμερα πρέπει να συζητήσουμε και να αναδείξουμε όλα τα στρεβλά της διαδικασίας και το ότι δεν εγγυάστε την διαφάνεια». Επικριτικός για την ΝΔ ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

«Η διαδικασία ήταν απαράδεκτη και αυτό αναγνωρίσθηκε. Οι φωτοβολίες και οι συνήθεις αντιπαραθέσεις δεν μας αφορούν και δεν μπαίνουμε στη λογική αυτή. Η τροπολογία δεν είναι του υπουργού, είναι της κυβέρνησης. Εμείς θα παραμείνουμε και θα βάλουμε τα ερωτήματά μας» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Αυτοπαγιδεύθηκαν και έφυγαν για να μην υποχρεωθούν να αποσύρουν την ονομαστική» εκτίμησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης κάνοντας λόγο για «πράξη πολιτικής ανευθυνότητας» και «πράξη που καταδικάζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις καθώς δεν αποχωρεί κανείς άλλος». Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να προσδιορίσει αν ένας υπουργός θα είναι για μία μέρα ή για δύο ημέρες ή για ένα μήνα».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL