Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
"Είναι ξεκάθαρο ότι θα στηρίξουμε" επανεκλογή Παυλόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Είναι ξεκάθαρο ότι θα στηρίξουμε" επανεκλογή Παυλόπουλου

“Ψήφο εμπιστοσύνης” στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο δίνουν προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. πριν ακόμα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις προθέσεις του! “Είναι προφανές ότι τον στηρίζουμε” δήλωσε χθες η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ, πριν λίγες ημέρες, ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε επισημάνει πως “πως όσοι ευελπιστούν ότι η Ν.Δ. δεν θα προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ, μπορεί να μείνουν με ανοιχτό το στόμα”.

Η τομεάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της καταφατικής απάντησης του πρωθυπουργού στο ερώτημα αν θα ξαναπρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε (Πρακτορείο 104,9 FM) πως “ο κ. Παυλόπουλος είναι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται ούτως ή άλλως από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και αντιλαμβάνεστε ότι είναι ξεκάθαρο, θα τον στηρίξουμε εάν επαναπροταθεί για το αξίωμα αυτό”.

Η απουσία Μητσοτάκη το 2015

Υπενθυμίζεται πως ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 18 Φεβρουαρίου 2015 (233 ψήφοι) με τη στήριξη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και των ΑΝ.ΕΛΛ. Ωστόσο από την επίμαχη ψηφοφορία απουσίαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποιώντας μέσω ανακοίνωσης την ίδια ημέρα πως “δεν θα προσέλθω στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να τον καταψηφίσω». Σημείωνε δε πως "πρόκειται για εξαίρετο νομικό, με βαθιά επιστημονική κατάρτιση. Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: Δεν αντιστάθηκε στις 'Σειρήνες' του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, τον Δεκέμβριο του 2008, και, τέλος, δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

Η σιωπή της Ν.Δ.

Επιπλέον δεν πέρασε απαρατήρητη η παρατεταμένη σιωπή της Ν.Δ., όταν στις 21 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο συνάντησης με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έθεσε ζήτημα για τη μη διερεύνηση ευθυνών και του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας για την υπόθεση με το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) παραβλέποντας το γεγονός ότι η Εξεταστική Επιτροπή του 2011 κατέληξε ότι δεν υφίστανται ευθύνες για τα πολιτικά πρόσωπα. “Δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας” επεσήμαναν πηγές της Ν.Δ. μετά από ανακοίνωση του Μαξίμου ότι “μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. έχουν επιλέξει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου”.

ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Στήριξη από την Κατερίνα Παπακώστα

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζει η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, καλώντας “όλα τα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά στην εκλογή Προέδρου τον Φεβρουάριο του 2020". Η κυρία Παπακώστα υπογραμμίζει πως “κράτησε την Ελλάδα στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης το καλοκαίρι του 2015", ενώ πρόσθεσε με νόημα πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται με αφοσίωση για τη θωράκιση της συμφωνίας σε σχέση με την κατοχή 'ιδιοκτησίας' της Ελλάδας στην αρχαία Ιστορία που αφορά στην ελληνική Μακεδονία, αλλά και για την απάλειψη αλυτρωτισμού από τους Βόρειους γείτονές μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL