Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.4°C28.0°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C28.1°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.0°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C27.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
1 BF 39%
Η απάντηση του Ν. Βούτση σε Κ. Μητσοτάκη και “γαλάζιες” διαρροές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η απάντηση του Ν. Βούτση σε Κ. Μητσοτάκη και “γαλάζιες” διαρροές

Σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τις διαρροές στις οποίες επιδίδεται. Η απάντηση του Ν. Βούτση ήταν θεσμική, δόθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ουδείς από τη ΝΔ την σχολίασε.

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο Ν. Βούτσης, είπε στη Διάσκεψη ότι «εκ του Συντάγματος υπάρχει σαφής διαδικασία ενστάσεων και αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής και έναρξης διαδικασίας αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει να θέσει κάποιο σχετικό ζήτημα». «Άρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, «δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών, όπως έγινε χθες το βράδυ, στην οποία δεν απάντησα διότι σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο, ούτε τεχνητών εντάσεων, ούτε όξυνσης της πολιτικής αντιπαράθεσης πέραν αυτών που επιτρέπει η εύλογη πολιτική αντιπαράθεση».

«Αν υπάρχει πρόθεση για να κινηθεί η διαδικασία του Συντάγματος, μπορούν να το κάνουν. Όλα τα άλλα και μάλιστα μέσω διαρροών και σας επιβαρύνουν και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους. Σημειώνεται ότι από την πλευρά της ΝΔ, που κάνει τις διαρροές εναντίον του, κανείς δεν ζήτησε τον λόγο να υπερασπιστεί την τακτική των διαρροών Μητσοτάκη.

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL