Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Ηχηρή απάντηση Θ. Θεοχαρόπουλου στη Φ. Γεννηματά: / Στα εθνικά θέματα απαιτείται η μέγιστη υπευθυνότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηχηρή απάντηση Θ. Θεοχαρόπουλου στη Φ. Γεννηματά: / Στα εθνικά θέματα απαιτείται η μέγιστη υπευθυνότητα

Παραμένουν τα σοβαρά “αγκάθια” στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.. Παρά τους “λεονταρισμούς” της Φ. Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος και η ΔΗΜ.ΑΡ. επιμένουν σταθερά στις θέσεις τους για τη συμφωνία των Πρεσπών, στο πρόσημο που πρέπει να έχει το ομόσπονδο ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά και στην πολυχρωμία στα ψηφοδέλτια του φορέα για τις εθνικές εκλογές.

Στον απόηχο του τζαρτζαρίσματός τους στην Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που πυροδότησε η αιχμή της Φ. Γεννηματά προς τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. ότι “φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι ‘Καμμένοι’ των Πρεσπών”, ο Θ. Θεοχαρόπουλος επανήλθε χθες (συνέντευξη στα “Νέα”): “Προσωπικά πορεύομαι με βάση τις αρχές και τις θέσεις της ανανεωτικής Αριστεράς, χωρίς ετεροκαθορισμούς και μικροκομματικές στοχεύσεις. Δεν είναι δυνατόν τα εθνικά θέματα να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα ενός νέου στείρου δικομματισμού, όποιος ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών να θεωρείται ότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος την καταψηφίσει τη Ν.Δ.!".

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι "στα εθνικά θέματα απαιτείται η μέγιστη υπευθυνότητα" και επανέλαβε ότι "σε κάθε περίπτωση, όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ. και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε τη στάση μας". Είπε ότι εάν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα καταψηφίσουν και αποχωρήσουν οι ΑΝ.ΕΛΛ., “η κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας θα προκηρύξει εκλογές".

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι “το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να αποδεικνύει έμπρακτα το προοδευτικό του στίγμα". Τόνισε ότι το “άνοιγμα” Μητσοτάκη στον χώρο της Κεντροαριστεράς “δεν πείθει” και πως στο κόμμα του “κυριαρχεί μια σκληρή δεξιά ατζέντα”.

Ως προς τις προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για υποψηφιότητες στις εκλογές, αλλά και τη δική του υποψηφιότητα που εκκρεμεί, ο Θ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι ζητά το αυτονόητο, "στο πλαίσιο της πολυσυλλεκτικότητας, να είναι υποψήφια τα μέλη μας και εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες εκλογής, όπως για παράδειγμα και στην Άρτα". Αφήνει υπόνοιες για “παζάρια και μικροδιευθετήσεις” που “δεν είναι στην κουλτούρα του χώρου μας” και στηλιτεύει διαρροές που υπήρξαν στον Τύπο για το Επικρατείας, σχολιάζοντας ότι “ίσως ορισμένοι ανησυχούν για τη δική τους εκλογή”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL