Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Παππάς: Να οδηγήσουμε τη χώρα στον 21ο αιώνα και να της ξαναδώσουμε τη "νεότητά" της

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, και ο ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησαν στη βρετανική Telegraph

«Τα μέτρα απέδωσαν γιατί μειώσαμε την ανεργία, οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με λιγότερα μέτρα», τονίζει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη βρετανική Telegraph.

Ο Νίκος Παππάς δε θέλει να ακούσει για προληπτική πιστωτική γραμμή. Ο ίδιος τονίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει τη χώρα στον 21ο αιώνα και να της ξαναδώσει τη "νεότητά" της. Μιλώντας για το διπλάσιο του στόχου ελληνικό πλεόνασμα σχολιάζει: «τα μέτρα απέδωσαν γιατί μειώσαμε την ανεργία, οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με λιγότερα μέτρα».

Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι η Ελλάδα είναι ακόμα «σημαδεμένη» από την απώλεια μιας γενιάς: Η ανεργία των νέων επιμένει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ένα τρίτο των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Και οι εκλογές είναι κοντά. Ωστόσο ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ έχουν μεγάλα περιθώρια ελιγμών με το ελληνικό χρέος να είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη και τα τοξικά «κόκκινα δάνεια» αποτελούν βαρίδι για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Το βέβαιο είναι ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το ελληνικό πλεόνασμα –τη στιγμή που η πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές δεν είναι ακόμα στα χαρτιά, με δεδομένη την κατάσταση λόγω Ιταλίας. Μπορεί η γενική εικόνα στην Ελλάδα να βελτιώνεται σταδιακά και η οικονομική κατάσταση να είναι επιτέλους υπό έλεγχο, όμως η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει αμφίβολη: είναι ζήτημα χρόνου ένα νέο ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, υποστηρίζει η Άντζελ Ταλαβέρα του Oxford Economics. Η ΕΕ έχει αποτύχει να προσφέρει πειστικές λύσεις στους πολίτες της, σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, εμφανιζόμενος απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης: η Ευρώπη βαδίζει προς το γκρεμό και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται, προσθέτει. Κατά τη γνώμη του η Ευρώπη δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στην επίπτωση των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα. Εμείς ήμασταν πάντα ανοιχτοί και ειλικρινείς, τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεκαπέντε μέρες

Μένουν ακριβώς δεκαπέντε μέρες για να μιλήσουμε στον κόσμο. Για να παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας, ένα έργο που υλοποιήθηκε μέσα σε κλίμα σκληρής διαπραγμάτευσης, συγκρούσεων και ασφυκτικών περιορισμών και στη συνέχεια σχεδιάστηκε με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο