Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Θέμα "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα από τη Ν.Δ.!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέμα "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα από τη Ν.Δ.!

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει πως ποτέ δεν μίλησε στο Politico για μακεδονική μειονότητα και αποσχιστικές ομάδες στην Ελλάδα, αλλά οι βουλευτές του το κάνουν! Χθες στη Βουλή, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2019, δύο βουλευτές της Ν.Δ. άνοιξαν θέμα μακεδονικής μειονότητας. Και μάλιστα αρνήθηκαν να ανακαλέσουν όταν το ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης! Εν τω μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ανακοίνωσε στη Βουλή ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη.

Η Σοφία Βούλτεψη ήρξατο χειρών αδίκων, υποστηρίζοντας ότι "είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση καθιέρωσης μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία μας". "Θα τα πληρώσετε όλα αυτά, θα έρθει η ώρα που θα τα πληρώσετε όταν θα έρθει το Ουράνιο Τόξο και θα σας ζητάει μειονότητα, που τη ζητάει ήδη. Μετά από όλα αυτά, οι Σκοπιανοί βρήκαν και συνομιλητή και λύση, σε βάρος, βέβαια, των εθνικών μας συμφερόντων" πρόσθεσε.

Αμέσως ο Ν. Βούτσης της επισήμανε σε ήπιους τόνους πως "εν τη ρύμη του λόγου σας είπατε ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Θα παρακαλούσα -εάν μεν επιμένετε, έχει γραφτεί στα πρακτικά-, αν δεν επιμένετε και θέλετε να ανασκευάσετε, να το κάνετε, διότι αντιλαμβάνεστε -και είστε πολύ έμπειρη- ότι είναι σοβαρό ζήτημα".

Αλλά η βουλευτής της Ν.Δ. ήταν ανένδοτη. "Είπα ότι είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και η καθιέρωση. Αυτό έχω πει και δεν το παίρνω πίσω, διότι ξέρετε πολύ καλά ότι στις 11 Νοεμβρίου έγινε συνέδριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας του Ουράνιου Τόξου όπου δήλωσαν ότι 'διεκδικούμε μακεδονική μειονότητα και διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία'" επέμεινε.

"Επικίνδυνα πράγματα"

"Πρώτη φορά έγιναν αυτά τα συνέδρια; Πενήντα χρόνια γίνονται" της υπενθύμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς υπογράμμισε πως "το να ακούγονται μέσα στην αίθουσα τέτοια επικίνδυνα πράγματα, όπως αυτά που είπε η Σ. Βούλτεψη, δεν συμβάλλει σε καμία περίπτωση σ’ αυτόν τον ψύχραιμο διάλογο που πρέπει να γίνει για τα εθνικά ζητήματα. Τελεία". "Αυτοί είναι επικίνδυνοι! Επικίνδυνοι είναι αυτοί!" συνέχιζε να φωνάζει η Σ. Βούλτεψη.

Όμως στο κλίμα Βούλτεψη βρέθηκε και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. "Ανοίγετε τον δρόμο για μακεδονικό αλυτρωτισμό και για αναγνώριση δήθεν μακεδονικής μειονότητας" υποστήριξε.

Ολ. Τελιγιορίδου: Η Ν.Δ. ξέρει από άθλιες συναλλαγές

"Αυτοί που παρακαλούσαν σε μυστικές συναντήσεις τον Ζάεφ να περιμένει την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα για να διαπραγματευτούν οι ίδιοι, αυτοί που παρακαλούσαν τον Μοσκοβισί και τη Μέρκελ να προχωρήσουν στη μείωση των συντάξεων και να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση την αναστολή της μείωσης των συντάξεων, αυτοί που πίεζαν με κάθε τρόπο να μην προχωρήσει η χώρα μπροστά κατηγορούν ότι ανταλλάξαμε τη Μακεδονία με τη μη περικοπή των συντάξεων. Μας κατηγορούν, δηλαδή, για μια άθλια συναλλαγή σαν αυτές μάλλον που γνωρίζουν πολύ καλά πώς γίνονται και κρίνουν σήμερα εξ ιδίων τα αλλότρια" απάντησε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Μηνυτήρια αναφορά Θ. Μεγαλοοικονόμου κατά Κ. Μητσοτάκη

"Στις 18 Δεκεμβρίου καταθέτω μηνυτήρια αναφορά προς τον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθούν όλα όσα είπε εντός του Κοινοβουλίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το συνέχισε η Σ. Βούλτεψη. Μη με κοιτάτε με το στόμα ανοιχτό. Θα σας μπει καμιά μύγα" ανέφερε η Θ. Μεγαλοοικονόμου αιφνιδιάζοντας τους βουλευτές της Ν.Δ..

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σε εμάς λέτε;

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Ναι, με κοιτάτε με ένα παράξενο ύφος. Εγώ θα καταθέσω τη μηνυτήρια αναφορά κι ας πάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μάνος Κόνσολας: Ποια στοιχεία λέτε;

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Δεν είπε ότι δώσαμε τη Μακεδονία για να πάρουμε τις συντάξεις;

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Τέλος στη συρρίκνωση

"Δεν υπάρχει διόγκωση του κράτους. Ίσα-ίσα, με τον κανόνα ένα προς ένα, που πλέον ξεκινάμε από τον Γενάρη επειδή είμαστε στην επόμενη μέρα των Μνημονίων, δεν γίνεται διόγκωση, αλλά σταματά η περαιτέρω συρρίκνωση του κράτους" τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

"Ο φετινός προϋπολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού έχει μια αύξηση κατά 10,5 εκατομμύρια ευρώ" επισήμανε η υπουργός Μυρσίνη Ζορμά, εκτιμώντας ότι "επιτρέπει μια ανάσα, έναν καλύτερο σχεδιασμό".

"Για πρώτη φορά είναι ένας προϋπολογισμός που δεν παίρνει, αλλά δίνει, με στοχευμένες παρεμβάσεις στις πλέον τρωθείσες από την κρίση κοινωνικές τάξεις" υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL