Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Αλ. Τσίπρας: Η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν έχει την τόλμη να πάρει καίριες αποφάσεις στα καίρια ζητήματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν έχει την τόλμη να πάρει καίριες αποφάσεις στα καίρια ζητήματα (Video)

Η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις, η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν έχει την τόλμη για να πάρει καίριες αποφάσεις στα καίρια ζητήματα που την απασχολούν δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της Συνόδου.

Όπως είπε, συζητήθηκε το πλαίσιο 2021-2027, δηλαδή τον προϋπολογισμό της ΕΕ, η εμβάθυνση της ευρωζώνης, το Brexit καθώς κι ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου για τη μεταναστευτική κρίση

https://www.youtube.com/embed/GfLkrUnj5qM

«Στα περισσότερα κρίσιμα ζητήματα υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος οι αποφάσεις να μετατεθούν στις καλένδες, μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές Για κάποιος είναι επιλογή, είναι σκοπιμότητα. Πρόκειται για τις δυνάμεις που επενδύουν στη λογική της λιγότερης Ευρώπης, της λιγότερης αλληλεγγύης, στη λογική ότι η κάθε χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της σε εθνικό επίπεδο» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτές οι δυνάμεις ρίχνουν νερό στο μύλο των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ειναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας. Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα. «Χρειαζόμαστε στοχευμένες πολιτικές για την αγροτική πολιτική. Εξέφρασα την αντίθεσή μου στην επανεθνικοποίηση της κοινής αγροτικής πολιτικής, που είναι σε βάρος των χωρών του Νότου.  Η Ελλάδα αδικήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην κατανομή των πόρων. Σήμερα βρέθηκα αντιμέτωπος με μια αδικία που δεν πρόκειται να δεχτώ: Με την ανακατανομή, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πόρους, όπως κι άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση» ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα έθεσε την πρόταση να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην αναθεώρηση του Δουβλίνου, κάτι που θα θέσει και στη συνάντηση των χωρών του Νότου που θα γίνει στη Λευκωσία στο τέλος Γενάρη για να υπάρχει μία σθεναρή στάση. «Δεν μπορεί στο κρίσιμο θέμα της μετανάστευσης η λογική να είναι κάθε χώρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί».

Σε απάντησή του για το αν άκουσε τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου είπε «δεν έχω ακούσει κάτι, όλα καλά», ενώ για το τι θα πει το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε: «Μην προδικάζετε, θα σας αφήσω σε αγωνία».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL