Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Ξέπλυμα και γυάλισμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξέπλυμα και γυάλισμα

Διαβάζοντας στα χθεσινά “Νέα” τον πάντα αγαπητό Γιώργο Παπαχρήστο και τις γλαφυρές περιγραφές του, ήταν σαν να βρίσκεται ο αναγνώστης στην οδό Φυλής και στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα, ήταν σαν να ακούς την ανάσα του Κωστή Μπακογιάννη να κόβεται στο άκουσμα των μαρτυρίων που βιώνουν οι ελληνόψυχοι κάτοικοι της περιοχής κάτω από το βαρύ πέλμα του μουσουλμάνου κατακτητή. Ήταν σαν να ακούς τον πόνο και την αγωνία του κάτοικου που όλως τυχαίως βρισκόταν στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Κωστή Μπακογιάννη στην περιοχή και του περιέγραφε πώς ακριβώς η “επιτροπή” έβαζε λουκέτο στην παιδική χαρά της πλατείας ώστε να κρατήσει μακριά από τα ελληνόπουλα τα λαθροκουτσούβελα των μαυριδερών εισβολέων που η συναγωνίστρια Θέμις Σκορδέλη κυνηγούσε στα γύρω στενά.

Διαβάζοντας το τόσο ζωντανό κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου, ο αναγνώστης μπορεί να δει ανάμεσα στις γραμμές και στις αράδες του αγαπητού συναδέλφου αγανακτισμένους κατοίκους να γιαουρτώνουν τον Αλέκο Αλαβάνο, κάποια παιδιά με μαύρες μπλούζες να συνοδεύουν γιαγιάδες στα ΑΤΜ και να ξεβρομίζουν σε συνεργασία με το ηρωικό Α.Τ. τη γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα από τους λαθροέποικους. Αυτό το Α.Τ. για το οποίο ο Κωστής Μπακογιάννης όταν πέρασε απέξω, είχε μόνο καλά λόγια να πει κάνοντας πως δεν άκουσε τίποτε για τον βίο και την πολιτεία ενός σημαντικού αριθμού αστυνομικών που πήραν πόδι λόγω του βρόμικου πάρε - δώσε που είχαν με τα τάγματα εφόδου της Χ.Α.

Εκεί, όμως, που η πένα του Γιώργου Παπαχρήστου μετατρέπεται σε μυδράλιο είναι όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον ξεναγό του Κωστή Μπακογιάννη, τον κ. Σπύρο Γιαννάτο, για τον οποίο η “Αυγή” είχε τολμήσει να αναφερθεί στα έργα και τις ημέρες του κατά την διάρκεια των ταραγμένων περιόδων που η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα έχει βιώσει. Το καλύτερο, όμως, ο Γ. Παπαχρήστος το κρατά για το τέλος, όταν αφήνει παρά πόδα το μυδράλιο και πιάνει το γυαλόχαρτο ώστε να λειάνει τον λόγο του Κωστή Μπακογιάννη, που δεν είναι τελικά και τόσο ακροδεξιός όσο ο Ηλίας Παναγιώταρος αντιλαμβάνεται όταν δίνει προτάσεις και συμβουλές στον υποψήφιο δήμαρχο για το πώς “καθαρίζει” η Αθήνα, αλλά σύμφωνα με τον σχολιαστή των "Νέων" είναι ένα ακόμη θύμα των υπογείων του Μαξίμου και της "Αυγής".

ΥΓ:. Αν ο Γ. Παπαχρήστος έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα in.gr, ας αναζητήσει ένα ρεπορτάζ του συγκροτήματος της 29ης Ιουνίου 2018, όπου ο κ. Σπύρος Γιαννάτος περιγράφεται ως “γνωστός αγανακτισμένος κάτοικος του Αγ. Παντελεήμονα κατά την περίοδο των επιθέσεων κατά των μεταναστών”, που “πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις στην περιοχή”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL