Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ρ. Σβίγκου: Την ακραία φρασεολογία της ΝΔ την έχουμε ακούσει μόνο από τη Χρυσή Αυγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Σβίγκου: Την ακραία φρασεολογία της ΝΔ την έχουμε ακούσει μόνο από τη Χρυσή Αυγή

Για τεράστιο θεσμικό και πολιτικό ατόπημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, για τα περί συνδιαλλαγής στο «Μακεδονικό».

«Χρησιμοποίησε επιχειρήματα πραγματικά ανήκουστα, που τα είχαμε ακούσει πρώτη φορά από τη Χρυσή Αυγή, στη συνέχεια τα είδαμε πρωτοσέλιδα στον φιλικό Τύπο του κ. Μητσοτάκη, και, πριν δύο μέρες, τα εκστόμισε ο ίδιος στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε θα πρέπει να  ανακαλέσει, είτε θα πρέπει να τα πει και μπροστά στην κα Μέρκελ και στον κ. Γιούνκερ» δήλωσε η Ρ. Σβίγκου μιλώντας στο Open.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση Μητσοτάκη

«Υπήρξε μια ιστορική ευκαιρία να επιλυθεί το Μακεδονικό, από τη στιγμή που στη γειτονική χώρα εκλέχθηκε μια πιο μετριοπαθής κυβέρνηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κινήθηκαν στην εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας, η οποία ήταν για χρόνια και η γραμμή της Ν.Δ,. με την οποία πήγε και ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για εντελώς τυχοδιωκτικούς και μικροπολιτικούς λόγους, αντιτάσσεται στη συμφωνία των Πρεσπών. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να έχει τις διαφωνίες του για αυτή τη συμφωνία, αλλά να μην χρησιμοποιεί την ακραία φρασεολογία που έχουμε ακούσει μόνο από τη Χρυσή Αυγή, περί προδοσίας, μειοδοσίας κ.ο.κ. Αυτά είναι πράγματα τα οποία έχουν χρόνια να ακουστούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο από την αξιωματική αντιπολίτευση» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την έξοδο από τα μνημόνια και την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής

«Είναι δυνατόν να μιλάμε για την έξοδο από τα μνημόνια και να μην υλοποιήσουμε την πολιτική για την οποία μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες; Είναι αυτονόητες και επιβεβλημένες όλες οι κινήσεις που κάνουμε, και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με καμία προεκλογική περίοδο. Το ίδιο θα κάνουμε και τους επόμενους μήνες. Είναι η πρώτη  φορά τα τελευταία 8 χρόνια που έχουμε προϋπολογισμό χωρίς κανένα μέτρο λιτότητας, υπάρχουν μόνο μέτρα τα οποία αποκαθιστούν αδικίες και το εισόδημα των πολιτών. Αν η Ν.Δ. θεωρεί ότι είναι τόσο άσχημα αυτά τα οποία φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή μπορεί να τα καταψηφίσει. Δεν μπορεί τη μια να τα λέει προϊόν συνδιαλλαγής και την άλλη να τα λέει «δωράκια προεκλογικά» και μετά να τα ψηφίζει..Έτσι δεν είναι;» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Για τη σκανδαλολογία της ΝΔ

«Η Ν.Δ. της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και δεκάδων άλλων υποθέσεων σίγουρα δεν μπορεί να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο που να αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. προσπαθεί να εφεύρει σκάνδαλα, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να βρει κάτι υπαρκτό το οποίο να ακουμπά την κυβέρνηση. Είναι απέλπιδα η προσπάθειά της να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που γίνονται οι δήθεν αποκαλύψεις, ενώ ψηφίζονται αυτά τα θετικά μέτρα στη Βουλή, και την επόμενη εβδομάδα ο προϋπολογισμός. Θα έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρει κάποια πολιτικά επιχειρήματα για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, αντί να λασπολογεί και να συκοφαντεί ασυστόλως. Η ΝΔ είχε αφήσει 80 εκατομμύρια χρέη της ELFE στη ΔΕΠΑ όταν ανέλαβε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κιτσάκος έχει φύγει από το 2017 από τη ΔΕΠΑ. Από εκεί και πέρα, ο κ. Πετσίτης δεν έχει ουδεμία σχέση με την κυβέρνηση. Ούτε σε κάποιο δημόσιο αξίωμα ήταν,  ούτε κάπου έμμισθος ήταν με κάποιο ΦΕΚ ή σε οποιονδήποτε Οργανισμό. Το ότι ήταν συμμαθητής του Ν. Παππά δεν σημαίνει κάτι. Ποιο είναι το πολιτικό σκάνδαλο με τη ΔΕΠΑ; Ότι ήταν μια καταχρεωμένη επιχείρηση από τη Ν.Δ.;» σημείωσε τέλος η Ρ. Σβίγκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL