Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε απολογία από τον ανακριτή της υπόθεσης για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που απαγγέλθηκε σε βάρος τους μετά τη μελέτη των βίντεο τα οποία έχουν ληφθεί για τον αποτρόπαιο θάνατο του ακτιβιστή έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι έπληξαν το θύμα «με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει. Συνεπεία των κακώσεων αυτών, ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στον θάνατο του ανωτέρω».

Οι αστυνομικοί φέρονται να ισχυρίστηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη χειροπέδηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL