Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ο δημοκρατικός κόσμος της Θεσσαλονίκης θα δώσει την απάντηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο δημοκρατικός κόσμος της Θεσσαλονίκης θα δώσει την απάντηση

Θεσσαλονίκη: «Οι προκλήσεις και οι απειλές των εθνικιστών εναντίον της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα θα απαντηθούν από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή ανακοίνωσή του για την αυριανή μεγάλη πολιτική εκδήλωση στο Παλαί ντε Σπορ «για μια Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης - Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».

«Η Θεσσαλονίκη έχει αφήσει πίσω της τις εποχές του Γκοτζαμάνη και των τρίκυκλων. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν ανέχονται να βλέπουν τον ακροδεξιό συρφετό να παριστάνει τον ιδιοκτήτη της πόλης και να απειλεί ότι θα εμποδίσει συγκέντρωση πολιτικού κόμματος. Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι διάφοροι καριερίστες της πατριδοκαπηλίας και του διχασμού», συνεχίζει η ανακοίνωση και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση «να σταματήσει να τους χαϊδεύει και να πάρει αποστάσεις από τους σύγχρονους Γκοτζαμάνηδες», όπως και όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τις φασιστικές προκλήσεις απέναντι στη δημοκρατία.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Ε. Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡ. ΔΟΥΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ "Α"

"Η εκδήλωση θα είναι πετυχημένη"

Θα δείξουμε ότι κυρίαρχες δυνάμεις στην πόλη είναι αυτές που δουλεύουν για την πρόοδο, την ειρήνη και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια

«Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι πολύ θετικά και πιστεύουμε ότι η εκδήλωση θα είναι επιτυχημένη», είπε στην «Αυγή» ο συντονιστής της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση για την αυριανή εκδήλωση στο Παλαί ντε Σπορ, από τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, οι τοπικές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί για την επιτυχία της. «Στόχος μας είναι να σταλεί το μήνυμα ότι κυρίαρχες δυνάμεις στη πόλη και στη Μακεδονία δεν είναι αυτές που σπέρνουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία, δεν είναι οι δυνάμεις της συντήρησης και της φοβικής, περίκλειστης Θεσσαλονίκης, αλλά οι δυνάμεις που σέβονται τη δημοκρατία, οι δυνάμεις της αλληλεγγύης που δουλεύουν για την πρόοδο, την ειρήνη και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια» προσθετει.

Η Ν.Δ. Θεσσαλονίκης "χαϊδεύει" τους ακραίους

Αν και η Πειραιώς συνεχίζει να τηρεί «σιγήν ιχθύος» για τις εθνικιστικού περιεχομένου αντισυγκεντρώσεις που διοργανώνουν ακροδεξιοί και εθνικιστικοί κύκλοι, η διοικούσα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα, όχι μόνο δεν καταγγέλλει το εθνικιστικό περιεχόμενο αυτών των διαδικτυακών καλεσμάτων, αλλά έσπευσε να «ξεπλύνει» το «μαύρο» από αυτούς που τις διοργανώνουν. Κατά την άποψή της, είναι «μακεδονικές οργανώσεις πολιτών»... Κατηγορεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βάφει μαύρη την πόλη» για επικοινωνιακούς λόγους (!), ενώ επαναφέρει πλαγίως και τη θεωρία των δύο άκρων. Ακολουθώντας δε το πνεύμα της Πειραιώς χαρακτηρίζει την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντι-εκδήλωση, προκειμένου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από το συνέδριό της.

Συγκεκριμένα, η Δ.Ε. της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινάει το 12ο συνέδριό της στην Αθήνα, με συμμετέχοντες πάνω από 5.000 εκλεγμένα στελέχη, παρατηρητές και προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης και ο κ. Τσίπρας επέλεξαν να διοργανώσουν κομματική (αντι)εκδήλωση για τη... Μακεδονία. Προφανής στόχος τους να προσελκύσουν φώτα δημοσιότητας απέναντι από το εφαλτήριο νίκης της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει η διοικούσα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι, «την ίδια ώρα, μακεδονικές οργανώσεις πολιτών καλούν σε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαγνίσει».

Στη συνέχεια κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υιοθετεί προκλητικές εκφράσεις διχασμού, προσπαθώντας να προσελκύσει επικοινωνιακά με την πόλωση και τον ακραίο λόγο» και ότι «ξαφνικά οι Θεσσαλονικείς στέλνονται σε 'εποχές Γκοτζαμάνη' και χαρακτηρίζονται 'ακροδεξιοί', καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη για να αναδείξει την κομματική του αντι-εκδήλωση". Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον λαό της Θεσσαλονίκης «να απορρίψει τον εξτρεμισμό. Να μην παρασυρθεί από τα ακραία στοιχεία που καιροφυλακτούν για να αναδείξουν την παρουσία τους σε βάρος της ηρεμίας και της ομαλότητας της πόλης. Οι πληγές των καταστροφών της περασμένης εβδομάδας είναι νωπές». «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πεδίο εντυπώσεων. Θα έχουν την απόλυτη ευθύνη όποιοι διακινδυνεύσουν να αναστατώσουν πάλι την πόλη", καταλήγει.

Δ. Βίτσας: Επικίνδυνο φαινόμενο

Μιλώντας χθες Στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Βίτσας χαρακτήρισε «επικίνδυνο φαινόμενο» το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τη λογική των αντι-συγκεντρώσεων, σε σχέση με τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. «Μας θυμίζουν τις αρχές του 1960... Επειδή δεν είναι ικανοί να πείσουν κόσμο να έρθει στις δικές τους συγκεντρώσεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν οχλαγωγία» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «αυτή η οχλαγωγία θα απαντηθεί από τη μαζική προσέλευση του κόσμου της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας σε αυτή τη συγκέντρωση».

Θέλουν να μπουν στο Παλαί!

Στο μεταξύ, χθες, άλλοι «νεομακεδονομάχοι», που υπογράφουν ως «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», καλούν τον κόσμο τους να πάει, όχι στην αντισυγκέντρωση του Λευκού Πύργου, αλλά μέσα στο Παλαί ντε Σπορ... Μάλιστα κυκλοφόρησαν διαδικτυακά παραποιημένη την αφίσα της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί του «Ναι στη Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης - Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», αναγράφει: «Ναι στη Μακεδονία της αλήθειας και της ιστορίας, Όχι στο μίσος για την Πατρίδα, Όχι στον Εθνομηδενισμό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL