Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Έφη Αχτσιόγλου: Ηχηρή διάψευση της Ν.Δ. η μη περικοπή των συντάξεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: Ηχηρή διάψευση της Ν.Δ. η μη περικοπή των συντάξεων

Την ηχηρή διάψευση της καταστροφολογίας της Ν.Δ. αποδεικνύει η κατάργηση της περικοπής των συντάξεων, όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή. Το μέτρο υποχρεώθηκε να ψηφίσει και η αντιπολίτευση παρά την πολεμική της εναντίον της κυβέρνησης.

Μάλιστα η Ν.Δ. επεχείρησε να υποκλέψει μερίδιο από την κυβερνητική επιτυχία με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι συμπαραστάθηκε στην κυβέρνηση "Πώς μας συμπαρασταθήκατε; Όταν μας λέγατε να πάρουμε κι άλλα μέτρα; Όταν μας λέγατε ότι ήταν ιδεοληψίες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Όταν επιτεθήκατε στον Μοσκοβισί;" του απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου και υπογράμμισε ότι η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων "επιβεβαιώνει τη θέση της κυβέρνησης ότι το μέτρο ήταν αχρείαστο και διαρθρωτικά και δημοσιονομικά. Επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι έκλεισε ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής και πλέον περνάμε σε μέτρα ενίσχυσης των κοινωνικών παροχών και ελάφρυνσης των πολιτών από μέτρα και εισφορές".

Ακόμη ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους έως 25 ετών. Συγκεκριμένα επιδοτείται η εργοδοτική εισφορά κατά το ήμισυ για την κύρια σύνταξη. Η τροπολογία θα δώσει κίνητρα για να βρουν εργασία νέοι έως 25 ετών και θα δώσει τη δυνατότητα, μειώνοντας το μη μισθολογικό κόστος, να καταβάλλονται υψηλότεροι μισθοί, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζοντας ότι η ανεργία των νέων τα 3,5 τελευταία χρόνια μειώθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες.

Η υπουργός επεσήμανε ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός και ήδη υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ δύο νέα προγράμματα για 10.000 άνεργους νέους με μισθούς από 1.000 ευρώ και πάνω στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Καταργήθηκε ο ΕΦΚ στο κρασί

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί ενισχύοντας τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Επίσης αναστέλλεται για το 2019 η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Η υπουργός Εργασίας αποδέχθηκε τις τροπολογίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

* Δημήτρη Γάκη και Κώστα Παυλίδη για την κατάταξη σε θέσεις αορίστου χρόνου των εργαζομένων αορίστου χρόνου σε δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης που δεν κατατάχθηκαν σε αντίστοιχες θέσεις το 2010.

* Χρήστου Μαντά για τη δυνατότητα των υπηρετούντων στο ΕΣΥ ειδικευμένων γιατρών να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ μόνον με την προϋπόθεση της προηγούμενης παραίτησής τους από τη θέση που κατέχουν.

* Σταύρου Κοντονή για την προστασία των κοινοτικών ενισχύσεων σε αγρότες της Ζακύνθου από μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL