Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Δ. Παπαδημούλης: Να "πρασινίσει" περισσότερο η Ευρώπη, να υπηρετήσουμε τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Να "πρασινίσει" περισσότερο η Ευρώπη, να υπηρετήσουμε τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ (Video)

Την ανάγκη να «πρασινίσει» περισσότερο η Ευρώπη, να ενισχυθούν οι φιλικές προς το περιβάλλον και προς τις τοπικές κοινωνίες επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI), με θέμα τη βιώσιμη δημοσιονομική ανάπτυξη.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει, όχι απλώς να ακολουθεί τους στόχους του ΟΗΕ, αλλά να πρωτοπορεί στην υλοποίηση αυτών των στόχων. Να ενισχύουμε τη λογοδοσία και τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων».

Όπως είπε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να μείνει «μακριά από την επιρροή των lobbies, που θεωρούν ότι η Κομισιόν έχει γίνει πολύ "πράσινη". Δεν είναι αυτό, είναι η ανάγκη να τρέξουμε γρηγορότερα για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, αυτή που πιέζει την Κομισιόν» τόνισε.

Τέλος, επισήμανε ότι «οφείλουμε να πιέσουμε ακόμη περισσότερο, γιατί είναι θέμα προστασίας του περιβάλλοντος, βιωσιμότητας της οικονομίας, προσαρμογής στις καινοτομίες και υπεράσπισης, σε τελική ανάλυση, του δημοσίου συμφέροντος».

https://www.youtube.com/embed/4eJPTxeQWX0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL