Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Η Ράνια Σβίγκου για τη συγκέντρωση της Παρασκευής / Η Ράνια Σβίγκου για τη συγκέντρωση της Παρασκευής: Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας και συμμετοχής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ράνια Σβίγκου για τη συγκέντρωση της Παρασκευής / Η Ράνια Σβίγκου για τη συγκέντρωση της Παρασκευής: Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας και συμμετοχής

Στους ρυθμούς της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα κινείται σιγά-σιγά η Θεσσαλονίκη καθώς την Παρασκευή ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το "Παλαί ντε Σπορ" το απόγευμα της Παρασκευής. Οι εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε συντείνουν στο ότι η συμμετοχή των πολιτών της Μακεδονίας θα είναι δυναμική.

"Θα έχει μεγάλη συμμετοχή ακριβώς επειδή ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας θέλει να δώσει ένα μήνυμα δημοκρατίας και συμμετοχής, ένα μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανοιχτές κεραίες σε αυτά που συμβαίνουν, με αυτοπεποίθηση κοιτάζει το μέλλον και όχι με τη φοβικότητα στην οποία θέλουν να την καταδικάσουν" επισήμανε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Με κεντρικό σύνθημα "Η Θεσσαλονίκη λέει 'ναι' στη δημοκρατία και 'όχι' στον εθνικισμό και τον διχασμό" ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το απόγευμα της Παρασκευής το σύνθημα για την ανάγκη κοινού βηματισμού των δυνάμεων της δημοκρατίας απέναντι σε εκείνους που απεργάζονται την επιστροφή της πόλης στις εποχές των Γκοτζαμάνηδων. Παράλληλα αναμένεται να τονιστεί η νέα προοπτική δυναμικής ανάκαμψης της Θεσσαλονίκης και εν γένει της Μακεδονίας από την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

"Λέμε 'όχι' σε μια φοβική Μακεδονία, λέμε 'όχι' στην Ακροδεξιά, που και με αντισυγκεντρώσεις προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ενάντια στη συγκέντρωση" σχολίασε η Ρ. Σβίγκου με αφορμή το κάλεσμα για αντισυγκέντρωση. "Θεωρούμε ότι χρειάζεται συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων για μια Θεσσαλονίκη η οποία θα είναι κέντρο της οικονομίας και του εμπορίου των Βαλκανίων. Και μέσα από τη μαζική συμμετοχή στην πολιτική συγκέντρωση της Παρασκευής θα δοθεί ένα τέτοιο μήνυμα για την πόλη, που νομίζω ότι όλοι θέλουμε να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια" τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL