Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΑΝ.ΕΛΛ. προς Ν.Δ.: "Για κοπιάστε"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝ.ΕΛΛ. προς Ν.Δ.: "Για κοπιάστε"

Να αξιοποιήσει το «όπλο» της πρότασης μομφής προκάλεσε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θόδωρος Τοσουνίδης την εκπρόσωπο της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη προειδοποιώντας την παράλληλα: «Προσέξτε με τα 'όπλα' που νομίζετε πως έχετε, γιατί κινδυνεύετε να πυροβολήσετε τα πόδια σας ακόμη μια φορά». Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. με πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου για να ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ βουλευτές του κόμματος εκφράζουν αντίθετες απόψεις για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Για κοπιάστε λοιπόν, όλοι οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουμε πλέον την πλήρη αφωνία σας και την υποκρισία σας» τόνισε ο Θ. Τοσουνίδης επισημαίνοντας και πάλι ότι η Ν.Δ. σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής «υπερασπιζόμενοι δήθεν τη Μακεδονία» την ώρα που αρνείται να δεσμευτεί ότι δεν θα αποδεχθεί ποτέ λύση με τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Θ. Παπαχριστόπουλος: Θα υπερψηφίσω τη συμφωνία

«Έχω διαχωρίσει τη θέση μου, θα υπερψηφίσω τη συμφωνία» ξεκαθάρισε εκ νέου ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ενώ χαρακτήρισε «υπερβολική» τη δήλωση Ζάεφ εκτιμώντας ότι «έγινε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης». Υπογράμμισε ότι «κρατάω τις δηλώσεις Καμμένου ότι δεν θα συμπράξει σε πρόταση μομφής της Ν.Δ. και ότι υπάρχει ένα μορατόριουμ έως τον Μάρτιο», ενώ επισήμανε ότι ο Π. Καμμένος είναι ο μόνος που έχει συνεπή θέση και «δεν υποκρίνεται» στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θυμίζοντας ότι Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν μετατοπιστεί σε σχέση με το 2008.

Κ. Κατσίκης: Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας

Αντίθετα ο Κώστας Κατσίκης σημείωσε ότι, σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στη Βουλή, οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από αυτή προκαλώντας την πτώση της. Υποστήριξε η Ελλάδα πρέπει να αντιστρέψει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για τις διεκδικήσεις εδαφών μέχρι το Αιγαίο ισχυριζόμενος ότι «αν τα Σκόπια είναι Μακεδονία, τότε και τα Σκόπια είναι ελληνικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL