Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τους κληρικούς / Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τους κληρικούς: Είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τους κληρικούς / Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τους κληρικούς: Είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία

«Είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία. Οι ιερείς μας είναι τα μάτια μας, τα αυτιά μας, τα χέρια μας. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.

Ο Ιερώνυμος άφησε αιχμές για διακίνηση παραφιλολογίας και συνωμοσιολογίας παρατηρώντας ότι «λέγονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια». «Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τον αρχιεπίσκοπο, πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ Γεώργιος Σελλής.

Ο Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία συμφωνούν και οι ιερείς, είναι να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μία επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και ιερείς «με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους» και στη συνέχεια «ο καρπός αυτός» θα συζητηθεί ξανά από την Ιερά Σύνοδο, η οποία «θα εγκρίνει, θα διορθώσει ή θα απορρίψει».

Επιπλέον σημείωσε ότι «ο αγώνας μας είναι ένα έργο που φαίνεται υλικό, όπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε με την προσπάθειά μας, σε πνευματικό, ώστε να δώσει καρπούς για τον λαό μας και την πατρίδα μας», ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ διάσταση με τους ιερείς. Ο Γ. Σελλής παρατήρησε ότι οι ιερείς θα περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL