Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Κ. Δουζίνας: Με τον εκβιασμό του ο Βενιζέλος επιδιώκει να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Δουζίνας: Με τον εκβιασμό του ο Βενιζέλος επιδιώκει να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Για τον θεσμικό εκβιασμό εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε μεταξύ άλλων να μην καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μίλησε Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, που είναι και αναπληρωματικός γενικός εισηγητής του κόμματος του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο Κώστας Δουζίνας στη Βουλή χαρακτήρισε απρέπεια, διπλό θεσμικό εκβιασμό και απειλή τη θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνέδεσε την τύχη της αναθεώρησης του άρθρου 32 (εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας), του άρθρου 86 (περί ευθύνης υπουργών), με το άρθρο 16 (περί Παιδείας).

Ο κ. Δουζίνας εξήγησε ότι όλοι αντιλαμβάνονται – και το έχει παραδεχτεί αυτό ο κ. Βενιζέλος – την αναγκαιότητα κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να σταματήσει το δίχτυ προστασίας των πολιτικών, «το τέλειο έγκλημα», και αυτό είναι ένα αίτημα της κοινωνίας, το οποίο ζητάει «όλος ο λαός».

Ο κ. Δουζίνας τόνισε ότι η στάση του κ. Βενιζέλου εντάσσεται στη λογική του για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» δηλαδή «χοντρικά να πασοκοποιηθεί», θέλει να μη δημιουργηθεί η δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τη δική του φρασεολογία στα υπό αναθεώρηση άρθρα και να μη συμβεί η συναινετική διαδικασία με τους 180 βουλευτές.

Ο κ. Δουζίνας αναφέρθηκε και στη φρασεολογία της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και ο χαρακτηρισμός μη κερδοσκοπικά έχει πλέον αφαιρεθεί από το λεξιλόγιο της γι' αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL