Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Δουζίνας: Με τον εκβιασμό του ο Βενιζέλος επιδιώκει να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο Κ. Δουζίνας τόνισε ότι η στάση του Ευ. Βενιζέλου εντάσσεται στη λογική του για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ»

Για τον θεσμικό εκβιασμό εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε μεταξύ άλλων να μην καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μίλησε Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, που είναι και αναπληρωματικός γενικός εισηγητής του κόμματος του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο Κώστας Δουζίνας στη Βουλή χαρακτήρισε απρέπεια, διπλό θεσμικό εκβιασμό και απειλή τη θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνέδεσε την τύχη της αναθεώρησης του άρθρου 32 (εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας), του άρθρου 86 (περί ευθύνης υπουργών), με το άρθρο 16 (περί Παιδείας).

Ο κ. Δουζίνας εξήγησε ότι όλοι αντιλαμβάνονται – και το έχει παραδεχτεί αυτό ο κ. Βενιζέλος – την αναγκαιότητα κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να σταματήσει το δίχτυ προστασίας των πολιτικών, «το τέλειο έγκλημα», και αυτό είναι ένα αίτημα της κοινωνίας, το οποίο ζητάει «όλος ο λαός».

Ο κ. Δουζίνας τόνισε ότι η στάση του κ. Βενιζέλου εντάσσεται στη λογική του για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» δηλαδή «χοντρικά να πασοκοποιηθεί», θέλει να μη δημιουργηθεί η δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τη δική του φρασεολογία στα υπό αναθεώρηση άρθρα και να μη συμβεί η συναινετική διαδικασία με τους 180 βουλευτές.

Ο κ. Δουζίνας αναφέρθηκε και στη φρασεολογία της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και ο χαρακτηρισμός μη κερδοσκοπικά έχει πλέον αφαιρεθεί από το λεξιλόγιο της γι' αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο