Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ν. Βούτσης: Πάγια εντολή του ελληνικού λαού να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Πάγια εντολή του ελληνικού λαού να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί

Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Το πόρισμα, που αριθμεί δύο τόμους, παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στους δύο τόμους περιλαμβάνονται το πόρισμα της πλειοψηφίας και οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων.

«Όλα τα στοιχεία είναι τεκμηριωμένα και βασίζονται σε αποδείξεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, παραδίδοντας το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής.

«Επί των διαπιστώσεων δεν μπορεί κανείς να έχει άλλη άποψη παρά ότι σε αρκετούς χώρους στον τομέα της υγείας υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και χαρακτήρισε το πόρισμα «πλούσιο υλικό που εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μη μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί, αλλά να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος».

«Εσείς κάνατε τη δουλειά σας και τώρα καταθέτετε την εμπιστοσύνη σας στο χώρο της Δικαιοσύνης. Είναι θέμα της ίδιας της Δικαιοσύνης και η Βουλή θα ακολουθήσει τη διαδικασία ώστε να ενθαρρύνει τη Δικαιοσύνη στέλνοντας πλούσιο υλικό και, προφανώς, είναι όλοι αθώοι έως αποδείξεως του εναντίου», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι «έτσι, δεν υπάρχει εργαλειακή χρήση για εκμετάλλευση...»

Το πόρισμα αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε ειδική συνεδρίαση που θα καθοριστεί με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL