Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ν. Παππάς: Αλλάζουμε την εικόνα της χώρας-Το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Αλλάζουμε την εικόνα της χώρας-Το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα

«Επιταχύνουμε την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και φροντίζουμε να διαχυθούν με τρόπο δίκαιο σε όλη την κοινωνία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ομίλου ΟΤΕ για την παρουσίαση του πρώτου πιλοτικού δικτύου 5G στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον δήμο Ζωγράφου.

Ειδικότερα, σε υπαίθριο χώρο του δήμου Ζωγράφου παρουσιάστηκαν εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες στους πολίτες με την υλοποίηση του έργου, όπως:

  • Η εφαρμογή Internet of Skills για την προσομοίωση ιατρικής επέμβασης από απόσταση μέσω μάσκας εικονικής πραγματικότητας (VR).
  • Η ολογραφική μεταφορά, μέσω της οποίας άνθρωποι που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία συζητούσαν στον ίδιο χώρο, σε πραγματικό χρόνο.
  • Η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR).

«Ξεκινήσαμε από τον δήμο Ζωγράφου την πιλοτική εφαρμογή των τηλεπικοινωνιών πέμπτης γενιάς (5G). Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα. Στον τρόπο που επικοινωνούμε, που απολαμβάνουμε υπηρεσίες, που μετακινούμαστε, που ψυχαγωγούμαστε.

Σήμερα ζούμε ένα απτό παράδειγμα για το πως ο ιδιωτικός τομέας και η πολιτεία, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορούν να κάνουν από κοινού τα απαραίτητα βήματα, ώστε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και να φροντίσουμε να διαχυθούν με τρόπο δίκαιο σε όλη την κοινωνία. Ως Πολιτεία συνδράμουμε στην ανάπτυξη των μεγάλων υποδομών, αλλάζουμε την εικόνα της χώρας» δήλωσε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL